mamaplus

O fetiță de 8 ani din Moldova a decedat într-un accident rutier produs în Italia

-
//
13.08.2021

O fetiță din Republica Moldova, în vârstă de 8 ani, și-a pierdut viața într-un tragic accident care a avut loc în provincia Treviso, Italia. Autoturismul în care călătorea fetița, împreună cu mama, mătușa și sora ei, s-a ciocnit cu o altă mașină care a luat imediat foc, notează Rotalianul.

Accidentul s-a produs în Lughignano di Casale sul Sile, în zona Treviso, pe șoseaua Nuova Trevigiana. Conform publicației Corriere della Sera, din cauze încă necunoscute, Golf-ul în care se aflau cele două fetițe cu mama și mătușa lor s-a ciocnit frontal cu un Fiat Tipo condus de o femeie, în vârstă de 50 de ani, din Roncade. Cauzele ciocnirii sunt examinate de poliția rutieră din Treviso, dar impactul a fost unul extrem de violent. După câteva clipe autoturismul Fiat a luat foc.

Sandro Zamuner, șeful Departamentului de pompieri de la Veneția, care locuiește în zonă și era în timpul liber, a intervenit spontan salvând-o pe femeia din mașina care ardea. Imediat după aceea, cu un stingător, a încercat să reducă din puterea focului care risca să implice și Golf-ul cu cele două femei și fetițe rănite la bord.

El a fost primul care a încercat să o readucă la viață pe fetița de 8 ani, care după accident se afla în mașină, legată cu centura de siguranță și inconștientă. În timp ce pompierii au stins focul, asistenții medicali au continuat resuscitarea și au intubat fetița, apoi au transportat-o la Spitalul Ca’ Foncello din Treviso. Acolo, medicii au făcut totul pentru a-i salva viața, dar la câteva ore după internare, fetița a decedat.

Copila originară din R. Moldova sosise recent în Italia, împreună cu părinții și sora ei mai mică, pentru a se stabili cu traiul în această țară.

Accidentul s-a produs miercuri, 11 august, în jurul orei 08:40.