mamaplus

O fetiță de 6 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a înghițit 23 de magneți

-
//
28.09.2021

O fetiță în vârstă de 6 ani a fost dusă de urgență la spital după ce a înghițit 23 de magneți, așa cum a văzut în videoclipurile de pe TikTok. Copilul s-a jucat cu bilele de magneți la școală apoi le-a luat acasă pentru a face bijuterii unei păpuși. În câteva zile ea a înghițit 23 de magneți puternici. Mama fetei a tras un semnal de alarmă către toți părinții după ce a ajuns cu fetița ei de șase ani la spital pentru o intervenție chirurgicală pentru a-i salva viața, după ce a înghițit 23 de magneți.

Chirurgul care a efectuat operația de urgență a declarat că magneții sunt „potențial letali”. Mama fetei a spus că fetița încerca să imite pierciengul din limbă așa cum a văzut în videoclipurile de pe TikTok. 

„Vreau să-i avertizez pe părinți cu privire la pericolele copiilor lor care se joacă cu acești magneți din care se fac bijuterii”, susține mama fetiței.

Magneții erau atât de puternici încât s-au lipit între ei în intestin după ce i-a înghițit. Fetița a acuzat dureri de burtă pe 12 septembrie și a început să vomite imediat. Medicul de familie care a consultat-o inițial a crezut că este apendicită și-a dat mamei trimitere de urgență la spitalul de copii. În timpul operației chirurgul a găsit aglomerarea de magneți lipiți între ei. “Dacă aveți biluțe de magneți în casă și copii mici, gândiți-vă bine la eventualele pericole”, au declarat medicii.

Fata a fost externată luni iar acum se recuperează acasă.

“A trecut printr-o intervenție chirurgicală majoră care a fost copleșitoare pentru organismul ei. Are o cicatrice de aproximativ 10 cm lungime. Ar fi putut fi mult mai rău – din fericire nu există daune permanente dar există posibilitatea să aibă nevoie de stomă”, povestește mama copilei.