mamaplus

O fetiță de 4 ani a orbit din cauza gripei. Care au fost primele semne ale bolii

-
//
13.01.2020

Micuța Jade DeLucia din statul american Iowa, care aproape a murit după ce s-a îmbolnăvit de gripă, este acum oarbă din cauza bolii, iar părinții ei trag un semnal de alarmă și le cer tuturor să-și vaccineze copiii.

„Este groaznic să-ți vezi copilul suferind astfel”, spune mama copilei, Amanda Phillips. Fetița nu a fost vaccinată împotriva gripei în acest sezon, s-a îmbolnăvit înainte de Crăciun și a petrecut aproape două săptămâni la terapie intensivă fiind foarte aproape de a-și pierde viața.

Totul a început pe 19 decembrie, când Jade i-a spus mamei că nu se simte prea bine. Avea febră scăzută, care răspundea însă la antitermice, așa că fetița își revedea rapid. Până în dimineața de Ajunul Crăciunului, când au încercat să o trezească și nu au reușit. Jade avea febră foarte mare, așa că au fugit cu ea la spital unde au urmat două săptămâni în care au crezut că nu va supraviețui.

Dar după două săptămâni de luptă cu boala în terapie intensivă, părinții lui Jade a constatat că fiica lor nu mai vede. 

Toate testele oftalmologice au arătat că nu există niciun fel de problemă la ochii ei, ci problema pare să vină de la creier, care ar fi suferit leziuni importante în timpul bolii. Jade ar putea avea, de asemenea, probleme cognitive sau de dezvoltare, cum ar fi dizabilități de învățare, a adăugat Czech.

În fiecare an, sute de copii mor din cauza gripei, iar cei mai mulți dintre ei nu au fost vaccinați împotriva gripei.