mamaplus

O fetiţă de 4 ani a murit de căldură, după ce a fost uitată de şofer în autobuzul şcolar

-
//
16.06.2022

Tragedie într-o familie din Ungaria. Fetița de doar patru ani a murit, după ce a fost uitată din greşeală în autobuzul care o ducea la grădiniță. Copila a murit din cauza căldurii extreme, temperturile în interiorul autobuzului ajungând din cauza caniculei la peste 50 de grade Celsius.

Flora Inez a rămas blocată în autobuzul şcolar, mai bine de şapte ore, timp în care a fost nevoită să suporte temperaturi extrem de ridicate. Vina ar fi aparținând şoferului care nu ar fi verificat la sosire dacă toți copiii aflați în autobuz au coborât.

Copila a fost nevoită să stea în temperaturi insuportabile

Fetița a fost luată marți dimineață pentru a fi dusă la grădinița la care învăța. În momentul în care şoferul a ajuns la destinație, a încuiat uşile autobuzului, fără a verifica dacă cineva mai este în interior.

Potrivit anchetatorilor, copila s-ar fi luptat pentru a putea ieși din autobuz şi ar fi cerut cu disperare ajutor, însă în zadar. Ea a cedat în fața căldurii înăbuşitoare, care ar fi ajuns în interiorul autobuzului la peste 50 de grade Celsius. Când a fost găsită în jurul orei 15, copila era încă în viață.

Paramedicii au transportat-o la cel mai apropiat spital însă starea ei se înrăutățea. Suferind de insolație, Flora a fost dusă la terapie intensivă. Corpul său a cedat însă, iar după trei zile de la incident copila a murit.

Medicul pediatru Orsolya Acs a declarat pentru presa maghiară că „Mai mult ca sigur, corpul ei a devenit atât de fierbinte încât s-a uscat pentru că a transpirat și a eliminat toată apa din corp"

Șoferul de autobuz, un bărbat în vârstă de 56 de ani, primește acum tratament psihologic la o unitate specializată din Szolnok. Rapoartele locale sugerează că a suferit o criză în urma incidentului.

mamaplus