mamaplus

O fetiță de 11 luni a murit după ce mama i-a dat un medicament mult prea puternic, pentru că nu știa să citească

-
//
22.09.2023

O femeie din Alba a fost condamnată, miercuri, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Femeia și-a omorât, fără să vrea, fetița de 11 luni, după ce i-a dat un medicament mult prea puternic. Micuța făcuse febră și, din proprie inițiativă, mama i-a administrat un supozitor intrarectal, scrie Ziarul Unirea. Potrivit datelor de la dosar, moartea fetiței a fost violentă și a fost din cauza intoxicației acute cu Tramadol, medicament interzis copiilor sub 14 ani.

mamaplus

Tragedia a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie 2019. Fetița de 11 luni avea febră, așa că mama i-a dat, în primă fază, un sirop folosit pentru bebeluși. Spre seară, văzând că febra persistă, femeia i-a administrat micuței, fără să consulte niciun medic, un supozitor intrarectal cu Tramadol 100 mg, pe care îl primise de la o femeie, pe stradă, cu câteva zile înainte.

A doua zi dimineață, femeia și soțul ei au constant că fetița „nu se trezește”, era inconștientă, așa că sunat la 112. Echipajul de ambulanță a resuscitat-o pe micuță zeci de minuțe, fără niciun rezultat.

Ajunși în locuința familiei, polițiștii au ridicat 3 supozitoare, în folie de aluminiu, dintre care o poziție desigilată, scrie sursa citată. Potrivit expertizei medico-legale de autopsiere a victimei minore, moartea fetiței de 11 luni a fost violentă și s-a datorat intoxicației acute cu Tramadol.

În motivarea Judecătoriei Sebeș, făcută publică pe portalul just.ro, s-a apreciat că femeia nu și-a omorât cu intenție copilul. Potrivit propriilor declarații, inculpata nu știe să scrie și să citească, așa încât și dacă ar fi avut la dispoziție prospectul medicamentului Tramadol 100 mg (supozitoare) nu ar fi putut să își dea seama de contraindicația expresă din cuprinsul acestuia, de a nu fi administrat copiilor sub 14 ani.

Miercuri, femeia a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.