mamaplus

O fetiţă de 1 anișor s-a înecat în cadă, în timp ce mama plecase după prosop

-
//
08.07.2021

Durere inimaginabilă pentru o familie, după ce bebeluşul lor s-a înecat în cadă. Mama plecase din baie pentru scurt timp cât să poată lua un prosop. Fetița s-a urcat peste despărțitorul ataşat de cadă, folosit pentru a menține apa la un nivel adecvat, fiind găsită de mama ei plutind cu fața în jos. Copila fusese lăsată singură preț de aproximativ un minut, timp în care mama căuta un prosop. Incidentul şocant a avut loc în casa familiei din Golful Colwyn, în nordul Țării Galilor.

Mama bebeluşulu a încercat cu disperare să-şi resusciteze fetița în vârstă de 22 de luni, până la ajungerea echipajelor de salvare. În ciuda efoturilor depuse de medici, micuța a murit ulterior la spital.

În timpul audierilor, femeia a povestit în lacrimi cum îi pregătise cădița cu jucării şi cum îi făcuse o baie în spumă copilului. După 5 minute a întrebat-o dacă vrea să fie scoasă din apă, dar cea mică i-a răspuns că „vrea să se mai joace cu bulele de săpun”. Între timp, femeia şi-a dat seama că nu mai erau prosoape în baie şi s-a repezit să ia unul din teancul curat de haine lăsate în dormitor.

„I-a spus: ‘Mami merge să ia prosoape’ apoi a părăsit baia. O putea auzi pe Mia vorbind şi cântând în baia de alături. I-a strigat numele pentru a-şi confima că este bine, apoi a auzit cum o pensulă roz cu care se juca fata căzuse, lovindu-se de lateralul băii. A alergat şi a găsit-o cu fața întinsă în apă. A ridicat-o şi a văzut că nu mai respira. Avea pielea rozalie” a declarat John Gittins, medic legist, în urma spuselor mamei.

A aşezat-o ulterior pe podea şi a început să efectueze manevrele de resuscitare pentru a-i acorda primul ajutor. După primele patru sau cinci compresii, copila a început să vomite. A sunat imediat la salvare şi a continuat manevrele până la ajungerea paramedicilor. După cinci minute o ambulanță şi-a făcut apariția, transportând-o de urgență pe Mia la Spitalul Universitar Royal Stoke (RSUH) din Stoke-on-Trent.

Micuța a primit tratament, inclusiv oxigen și adrenalină, dar, din păcate, a murit a doua zi.