mamaplus

O femeie spune că s-a infectat cu coronavirus de la o pungă cu cumpărături

-
//
15.04.2020

Femeia originară din statul american Carolina de Nord susține că s-ar fi infectat cu virusul de tip nou de la o pungă cu cumpărături primită la ușa casei. Ea a mărturisit că a stat izolată în casă trei săptămâni, dar, în ciuda tuturor măsurilor de precauție pe care le-a luat, a fost diagnosticată recent cu COVID-19.

"Chiar credeam că fac tot ce trebuie. Abia am avut contact cu cineva. Nici măcar nu am atins-o pe femeia care mi-a livrat cumpărăturile. Sunt îngrozită. N-am fost în viața mea atât de bolnavă și nici atât de speriată. Din ce aud de ventilatoare, sunt treburi înspăimântătoare", a povestit femeia unui post de radio local, potrivit Daily Mail.

Simptomele lui Rachel au fost febra, tuse, pierderea mirosului, oboseala, durerile de cap și dificultăți de respirație.

În afară de femeia care livra cumpărăturile, Rachel a mai avut doar un scurt contact cu o farmacistă când a părăsit ultima dată casă, în urmă cu 3 săptămâni. COVID-19 își arată simptomele în 14 zile. Femeia speră să fie prntre norocoșii care nu sunt afectați foarte grav de noul coronavirus.

Reguli esențiale:

În acest context, specialiștii avertizează că evitarea contactelor sociale nu este suficientă ca să ne protejăm de infecție, întrucât virusul poate trăi mult timp pe diverse suprafețe, inclusiv pe produse alimentare și ambalaje. Medicii atenționează că un aspect important îl reprezintă dezinfectarea produselor cumpărate de la magazin. Trebuie să fie dezinfectată geanta în care au fost puse cumprăturile. Dacă ne referim la fructe și legume - este indicat să le spălăm bine sub apă curgătoare și să le ținem în apă o perioadă. Mai este indicată folosirea în acest sens a soluțiilor pe bază de alcool sau a bicarbonatului de sodiu.