mamaplus

O femeie și un copil, cât pe ce să fie striviți de o placă din beton la intrarea unui bloc din Chișinău

-
//
03.05.2021

O placă de beton de câteva sute de kilograme s-a desprins de la un balcon avariat aflat la etajul 16. Din fericire, femeia și fetița care se aflau în imediata apropiere de intrarea în bloc, au scăpat ca prin minune. Oamenii sunt șocați de cele întâmplate și spun că anterior au semnalat problema balcoanelor foarte vechi din blocul aflat pe strada Ismail din capitală.

Locatarii spun că sunt îngroziți de cele întâmplate, întrucât placa de beton putea provoca o tragedie. A căzut exact la intrarea în scară, unde, în acele clipe, se află o femeie cu un copil.

„Era o femeie cu o fetiță afară și pe lângă ele a căzut. Undeva erau la 6-8 metri de la ele. Eu am gemeni și în fiecare zi mergem la plimbare. A căzut acolo unde noi ieșim. Am chemat pompierii, ambulanța a venit, poliția. S au uitat la fiecare etaj la plite”, susține o locatară.

Oamenii mai spun că, anterior, au semnalat această problemă, însă reprezentanții Întreprinderii Comunal-Locative nu ar fi întreprins nimic. Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au comunicat că incidentul s-a produs ieri în jurul orei 21:00.

„La fața locului au fost îndreptate mai multe echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, angajații au stabilit că nimeni nu a avut de suferit. Au fost anunțați despre situația respectivă responsabilii Întreprinderii de gestionare a Fondului Locativ. Circumstanțele cazului se stabilesc”, susține Liliana Pușcașu, ofițer de presă al IGSU.

Reprezentanții Direcției Generale Locativ- Comunală și Amenajare nu au venit deocamdată cu o reacție oficială. Locatarii solicită autorităților să ia măsuri cât mai urgente pentru a evita astfel de situații pe viitor.