mamaplus

O femeie și-a lăsat copiii de 4 și 13 ani în mașină și a plecat să schieze cu iubitul. Mama riscă închisoare de la 6 luni la 5 ani

-
//
19.02.2024

Incidentul s-a petrecut la începutul acestei săptămâni în zona de schi Passo Brocón din Castello Tesino. Femeia s-a dus pe pârtia de schi și și-a lăsat cei doi copii, de 4 și 13 ani, nesupravegheați în mașină. 

mamaplus

După o perioadă, copilul mai mare s-a plictisit și a ieșit din automobil. Cel mai mic a rămas închis în mașină aproximativ o oră.

Plânsetele lui au atras atenția polițiștilor locali. Micuțul a fost liniștit, dar agenții nu reușeau s-o găsească pe mamă. N-a răspuns la telefonul mobil. Au transmis mesaje prin difuzoarele teleschiului.

Căutările s-au încheiat după mai bine de două ceasuri, când femeia a auzit în sfârșit unul dintre avertismente și s-a îndreptat spre mașina ei, în compania partenerului, care nu era tatăl celor doi copii.

După ce a fost găsită și identificată, cehoaica a spus, senin: „Cei mici sunt supărați și nu au vrut să vină cu mine pe pârtie. Iar de fiul meu de 4 ani trebuia să aibă grijă cel mare”.

În Italia, lăsarea nesupravegheată a unui copil sub 14 ani este pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Consulatul Ceh din Milano a avertizat asupra unui astfel de comportament pe site-ul său: „Nu vă lăsați copiii nesupravegheați nici măcar într-o vacanță la schi”.

Stațiunea de schi Lagorai-Passo Brocon din Trentino are 10,4 kilometri de pârtii pentru schi și snowboard. Zona de sporturi de iarnă este situată între 1.598 și 2.050 m.

sursa: www.libertatea.ro