mamaplus

O femeie și-a abandonat fetița nou-născută într-o pădure

-
//
21.12.2021

O fetiță nou-născută a fost găsită în viață, după ce a petrecut două zile abandonată într-o pădure. Bebelușul era plin de tăieturi și mușcături de insecte. Fetița în vârstă de două zile are zgârieturi și vânătăi pe față. Sătenii care colectau cauciuc din copaci au observat-o, duminică, în provincia Krabi din Thailanda. Bebelușul nu avea haine și stătea pe jos, pe frunze de bananieri.

Sătenii au luat copilul în brațe, moment în care fetița a deschis ochii și a început să plângă. Localnicii au chemat poliția în locul în care au găsit-o.

Oamenii au îngrijit copilul nou-născut la fața locului până când au sosit paramedicii, deoarece nu voiau să riște să o poarte mai mult de o oră noaptea, înapoi în satul lor. Micuța a fost înfășurată într-o pătură albastră de bumbac și pusă pe targă într-o ambulanță, înainte de a fi condusă la spital unde a fost tratată pentru deshidratare.

Ea a fost ținută sub observație, dar este sănătoasă, iar medicii nu se așteaptă să aibă probleme de sănătate de durată.

Fetița a supraviețuit în ciuda faptului că a fost găsită într-o zonă care găzduiește animale periculoase precum cobra și pitoni, și unde se înregistrează temperaturi în creștere de până la 35C în timpul zilei.

Un purtător de cuvânt al poliției a spus că o caută pe mama fetiței, dar din cauza lipsei camerelor CCTV din pădure este greu să o identifice.

„Fata nou-născută avea viermi și insecte ce i se târau pe corp. Cele mai apropiate dosare ale spitalului au arătat că nicio femeie nu a născut acolo. Este probabil ca mama să fi născut în altă parte și să fi abandonat copilul în mijlocul dealului. În prezent, urmărim mama nou-născutului. Ea va fi urmărită penal. Copilul ar fi putut muri și credem că cine a părăsit-o pe fată, știa asta. Credem că bebelușul a fost lăsat afară de cel puțin două zile. A fost acolo o noapte întreagă, dar a supraviețuit. Ofițerii intervievează oameni din saturile din apropiere pentru a încerca să găsească orice femeie care a fost însărcinată recent”, a declarat colonelul de poliție Prasit Yodthong.

Bebelușul a fost trimis la spitalul Khao Phanom pentru monitorizarea sănătății. Ea va fi apoi dusă la administrația provincială Krabi, odată ce se va recupera complet. Poliția a spus că este probabil ca apoi să fie introdusă în sistemul guvernamental pentru orfani.

mamaplus