mamaplus

O femeie a născut în avion la 29 de săptămâni de sarcină, fiind asistată de trei pasageri

-
//
04.05.2021

O femeie însărcinată în 29 de săptămâni, care călătorea cu avionul din Salt Lake City, SUA, în Honolulu, Hawaii, pe 28 aprilie, a intrat în travaliu prematur. Norocul ei a fost că printre pasageri s-au aflat patru cadre medicale cu înaltă calificare, care au ajutat-o să-l aducă pe lume pe fiul ei, Raymond.

Femeia a început să aibă contracții pe la jumătatea zborului. Imediat, în avion s-a auzit un apel de urgență, întrebând dacă există vreun medic la bord. În aeronavă au mai fost, de asemenea, trei asistente medicale neonatale din cadrul spitalului North Kansas City. Fără echipamente speciale, grupul medical a devenit creativ și a improvizat. Au folosit șireturi pentru a tăia și lega cordonul ombilical și un ceas inteligent pentru a măsura ritmul cardiac al bebelușului. „Încercam cu toții să lucrăm într-un spațiu foarte mic și restrâns într-un avion, ceea ce este destul de provocator. Dar, munca în echipă a fost grozavă”, a spus medicul Glenn.

Unul dintre pasageri a înregistrat aplauzele călătorilor, în timp ce echipajul aeronavei a transmis felicitări pentru noua mamă. 

mamaplus

La aterizare, trei ore mai târziu, strigătele nou-născutului se auzeau când mama și băiețelul erau scoși într-un scaun cu rotile, sub supravegherea echipajului medical. Mama și nou-născutul au fost vizitați de cele trei asistente medicale au la spitalul Kapiolani din Honolulu și au spus că a fost o reuniune emoționantă.

„Toți am plâns de fericire. Mama ne-a spus că facem parte din familie, că suntem mătușile copilului. A fost atât de minunat să-i vedem”, a precizat Ho, una dintre asistentele care au ajutat-o pe Mounga să nască în avion.

Între timp, mama a fost externată, dar bebelușul va mai rămâne în secția de terapie intensivă neonatală (NICU) până când starea medicală le va permite părinților să-l ia acasă. „A fost foarte copleșitor”, a spus Mounga.

„Sunt atât de norocoasă că au existat trei asistente medicale și un medic în avion care să mă ajute și să-l stabilizeze pe copil, precum și să mă asigure că totul a fost bine pe durata zborului.”, a afirmat bucuroasă mama bebelușului născut în avion.