mamaplus

O femeie a murit, după ce a ajuns la spital bătută şi în comă alcoolică. Cinci copii au rămas orfani de mamă

-
//
29.06.2022

Alcoolul a luat o viaţă şi a lăsat cinci copii orfani. O femeie de 39 de ani a decedat pe patul de spital, unde a ajuns cu multiple traumatisme şi în comă alcoolică. Victima fost bătută crunt de un vecin, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice. Tragedia s-a produs în satul Crocmaz din raionul Ştefan Vodă. Femeia decedată era mamă a cinci copii. Cei mai mici sunt gemeni, în vârstă de şapte ani. Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Potrivit poliției, femeia a mers acasă la vecinul ei în seara de 25 iunie. După ce au băut alcool, cei doi s-ar fi certat, iar bărbatul ar fi bătut femeia. Ea a pornit acasă, dar nu a mai ajuns. A doua zi dimineață, vecinul a găsit-o pe pământ, în fața casei sale, şi a chemat-o pe mama femeii.

Mama victimei şi-a chemat feciorul cu motocultorul, ca să o transporte acasă: ''A venit feciorul şi a udat-o cu apă. Zice, mama, ea e bată, hai să o ducem acasă şi las-o să doarmă. Nu suna la poliție. Tot părul era rupt din cap. Aici era vînătă. Numai julituri pe tot spatele, picioarele vinete. Aici şi aici''.

Chiar dacă fiica sa era plină de vânătăi, femeia i-a dat ascultare feciorului şi nu a chemat ambulanța imediat. Spre seară, starea femeii s-a agravat şi familia a decis, totuşi, să apeleze la 112. Femeia a fost internată în comă alcoolică şi cu multiple traumatisme la Spitalul Raional Ştefan Vodă, unde a decedat marți. În aceeaşi zi, polițiştii l-au reținut pe vecin, un bărbat de 47 de ani, care locuia singur. Poliția nu a precizat ce pe parte de vină își asumă bărbatul.

Femeia care a decedat avea cinci copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani. Aceştia au rămas cu tatăl şi bunica lor. Mama victimei se teme că autoritățile i-ar putea lua nepoții.

Asistentul social din satul Crocmaz a spus că doi din cei cinci copii ai familiei demult au fost înscrişi la un liceu de tip internat din Cimişlia. Autoritățile au decis să-i trimită acolo, aşa cum familia era problematică şi se afla la evidență. Asistentul social spune că, deocamdată, cei trei copii vor rămâne în grija tatălui, aşa cum acesta este angajat şi recent s-a tratat de alcoolism. Femeia nu era căsătorită cu tatăl copiilor, dar cei doi se aflau în concubinaj.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare intenționată gravă a integrității corporale, care a provocat decesul persoanei. O astfel de infracțiune se pedepseşte cu închisoare de la 12 la 15 ani.