O femeie însărcinată s-a sinucis după ce i s-a refuzat cezariana

O femeie însărcinată s-a sinucis după ce i s-a refuzat cezariana

-
//
08.09.2017

Cazul unei femei însărcinate din China a stârnit numeroase dezbateri pe internet după ce viitoarea mamă și-a luat viața pentru că îi era teamă de nașterea naturală. Familia acesteia a fost cea care s-a opus cezarianei.

O femeie însărcinată s-a sinucis după ce i s-a refuzat cezariana

Tânără de 26 de ani, pe nume Ma, a sărit, pe 31 august, de la fereastra spitalului unde era internată, în provicia chineză Shaanxi. Fătul pe care îl purta în pântec a murit de asemenea, relatează BBC.

Un doctor a declarat că o anunțase pe pacientă că „durerea va fi de nesuportat și că are nevoie de cezariană, dar familia nu a fost de acord cu această procedură”. Ea începuse deja să aibă dureri foarte mari dinainte să se sinucidă.

Soțul femeii neagă aceste acuzații spunând: „Noi nu am refuzat cezariană”.

Reprezentații spitalului o anunțaseră pe femeie, însărcinată în 41 de săptămâni, că trebuia să nască prin cezariană deoarece o naștere naturală era prea riscantă din cauza „circumferinței mari a capului fetusului”.

Atunci când medicii au cerut părerea familiei, aceștia s-au opus vehement. 

Legea din China stipulează că medicii trebuie să ceară permisiunea familiei înaintea efectuării unei proceduri chirurgicale.

Mulți internauți din China sunt de părere că decizia lui Ma trebuia să primeze în comparație cu cea a familiei. „Membrii familiei ar trebui considerați criminali”, scrie un utilizator.

Un alt bărbat notează sarcastic: „E minunat că pacienții chinezi nu au dreptul să ia singuri decizii legate de sănătatea lor”.

Sursa: digi24.ro