O femeie a încercat să îşi vândă copilul într-un grup de pe Facebook cu 10.000 de euro

-
//
07.02.2019

Anunț uluitor pe o rețea socială. O femeie de 31 de ani din Satu Mare a șocat comunitatea virtuală, după ce a lăsat să se înțeleagă că și-ar scoate copilul nenăscut la vânzare, scrie stirileprotv.ro.

Ea a lansat și ideea unui preț de 10.000 de euro pentru bebeluș. Anunţul a fost postat pe Facebook, într-un grup de mămici. Tânăra de 31 de ani, care mai are încă 3 copii acasă, a lansat un apel în mediul virtual prin care a vorbește despre posibilitatea de a-și da unei alte familii, pe bani, cel de-al patrulea copil pe care îl aşteaptă.

Ea şi-a motivat gestul şocant prin faptul că ar fi împovărată de datorii la bănci. După ce a fost blamată de zeci de femei, ea şi-a retras anunţul și a spus că a fost o greşeală de exprimare şi că, de fapt, voia doar să îşi dea copilul spre adopţie unei familii care să aibă grijă de el. Cei de la Protecţia Copilului s-au autosesizat şi au deschis acum o anchetă.

Acum două zile, femeia de 31 de ani, care locuieşte cu socrii şi cu soţul ei, a postat pe un grup de mămici un mesaj şocant. Lasă să se înţeleagă că este dispusă să îşi ofere copilul încă nenăscut unei familii care să aibă grijă de el, după ce se va naşte. Însă, în scurt timp, ea a revenit şi, într-un alt mesaj, de această dată în limba maghiară, a vorbit şi de faptul că ar dori pentru acest lucru 10.000 de euro.

Mihaela Bonea, şef serviciu Abuz DGASPC Satu Mare:

„Direcţia pentru Protecţia Copilului, secţia Abuz, s-a autosesizat în acest caz. Până în prezneta am demarat o anchetă socială ce e în curs de desfăşurare. Doamna a intrat într-un program de consiliere, atât dânsa, cât şi soţul. Iar la finalul anchetei vom veni cu amănunte. Nu era în evidenţă DGASPC-ului.”

Autorităţile au mers acasă la femeie ca să discute cu ea. De acestă grozăvie au auzit şi vecinii, care pun totul pe seama unei depresii.

„Săraca cine ştie ce depresie a primit şi a scris acolo. Lumea vorbeşte şi nu ştie ce vorbeşte. Şi e femeie serioasă, vine şi la biserică cu 3 copii, femeie de treabă.”, a spus o vecină.

Tânăra mamă, spun toţi, are mare grijă de cei trei copii de 2, 6 şi 9 ani. Unii au condamnat însă gestul ei.

„Eu nu-i dau, că un miez de pâine tot am şi nu-I dau la nimeni până oi muri.”, a spus o localnică.

Şi Primăria a început o anchetă, iar asistenţii sociali vor verifica dacă cele spuse de femeie în mediul online ar avea vreo fărâmă de adevăr.

„Noi ne-am autosesizat. Compartimentul de asistenţă socială a fost la faţa locului şi este o anchetă socială în desfăşurare. Azi au fost chemaţi la consilere părinţii şi să se ia măsurile legale în acest caz. Mama a zis că a fost o neînţelegere. Nu este o familie care să prezinte probleme sociale deosebite.”, a declarat Zenoviu Bontea, primarul din Păulești.

Poliţiştii au aflat şi eu de caz, însă abia după finalizarea anchetei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului vor lua o decizie.

Sursa: publika.md