mamaplus

O femeie din Strășeni și-a amenințat cu moartea copilul de 4 ani pentru că nu voia să danseze cu ea

-
//
22.09.2021

Imagini şocante au apărut zilele trecute pe rețelele sociale. O femeie din Republica Moldova îşi ameninţă cu moartea băiețelul de doar 4 ani pentru că nu reuşeşte să danseze alături de ea. Poliția, Procuratura şi Comisia pentru Drepturile Copilului din Străşeni au inceput o anchetă.

Femeia este din Străşeni şi în imagini se vede cum îşi forțează şi amenință copilul.

„Inspectoratul de Poliție din Străşeni şi Direcția Investigarea infracțiunii informatice a INI s-au autosesizat imediat când au apărut aceste secvențe video s-a sesizat inclusiv comisia pentru drepturile copilului din Străşeni. Copilul urmează să fie investigat de psiholog şi medicul legist.  Ar putea să fie decăzută din drepturi, dar Poliția trebuie să se expună”, susține Diana Fetco, ofițer de presă, Poliția Republicii Moldova.

Viceprimarul raionului Străşeni a declarat că femeia nu este la primul incident de acest fel şi era monitorizată de oamenii legii.

„Copilul este în grija mamei, copilul a fost la comisie a trecut examinarea medicală nu are leziuni. Urmează deja organele de drept să aprecieze, sa califice acțiunile ei. Lucrează şi poliția şi procuratura pe cazul dat”, a declarat Ion Scobici, viceprimarul raionului Străşeni.

Şi Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului urmăreşte acest caz de abuz.

„Părinții trebuie să fie conştienți, copiii nu sunt proprietatea lor şi orice acțiune întreprinsă trebuie să fie doar în interesul copiilor. Eu nu voi interveni pentru că sunt autoritățile respective care trebuie să intervină, pe parcurs voi interveni să văd cum a fost soluționat cazul”, afirmă Ala Bănărescu, Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului.

Psihologii recomandă părinților să nu-şi expună copii pe rețelele sociale pentru că îi pun în pericol.

„Copiii nu sunt propriile noastre extensii, care ne-ar compensa sau care ne-ar avantaja cumva şi noi i-am utiliza şi noi i-am exploata ca pe nişte embleme sociale, care să ne reprezinte dorințele şi frustrările noastre. Orice element de constrângere, orice agresiune îşi lasă sechele asupra psihicului copilului, ulterior noi îl vedem în comportament, ulterior noi îl vedem în  timp că el se acutizează, înstrăinează copilul de părinți”, a mai adăugat Liliana Maximenco, psiholog.

În 2020, doar la Centrul Național de Prevenire a Abuzului pentru Copii s-au înregistrat aproape 200 de cazuri de abuzuri. Jumătate dintre victime au vârsta între 11 şi 15 ani.