mamaplus

O femeie din Kazahstan a născut gemeni la 11 săptămâni distanță! Cum a fost posibil

-
//
28.08.2019

Lilia Konovalova în vârstă de 29 de ani, din Kazahstan, a uimit comunitatea medicală, ea aducând pe lume gemeni, la 11 săptămâni distanță unul față de celălalt.

mamaplus

Practic, deși a avut gemeni, a mers de două ori la spital să nască. Femeia aflase de la prima sarcină că suferă de o anomalie numită uter dublu. Prima sarcină a decurs normal, tânăra aducând pe lume o fetiță sănătoasă. La a doua sarcină, lucrurile nu au mai fost atât de simple, fiecare dintre gemeni dezvoltându-se în uterul său.

Pe 24 mai 2019, femeia a născut prematur o fată, pe care a botezat-o Lia. Era abia în a 25-a săptămână de sarcină, iar fătul cântărea numai 850 de grame, motiv pentru care a stat mai multe săptămâni la Terapie intensivă.

Însă Maxim, fiul femeii, nu s-a grăbit să vină pe lume, născându-se abia pe 9 august. La naștere a cântărit 2.9 kilograme, iar mama sa l-a descris ca fiind un adevărat luptător.

„Fiul meu nu s-a grăbit să vină pe lume. Am fost șocată când am aflat că aveam o astfel de afecțiune și eram foarte îngrijorată cu privire la viața copilului născut prematur. Însă doctorii au făcut un adevărat miracol, demonstrând că sunt profesioniști adevărați”, a declarat femeia.

Deși un astfel de caz e foarte rar, s-a întâmplat ca gemeni să vină pe lume și la o distanță de 87 de zile, record stabillit în 2012.

Sursa