mamaplus

O femeie din Chișinău își acuză ginecologul de malpraxis. Sora pacientei: ”Medicul i-a spus să scape de copil”

-
//
18.12.2019

Acuzaţii grave la adresa unui medic ginecolog de la o clinică privată din capitală. Pentru a-i provoca avortul unei tinere de 29 de ani, acesta i-ar fi prescris un medicament puternic, în dozaj foarte mare.

Astfel, după trei zile de tratament, femeia a fost transportată de urgență la spital cu reacții adverse. Acum, sora acesteia încearcă să facă dreptate. Vrea ca medicul să fie adus pe banca de acuzații, iar pentru aceasta a alertat și oamenii legii. De cealaltă parte, directorul medical al clinicii a precizat că nu a știut despre acest caz.

Pentru că pacienta nu este în stare să vorbească, despre toate a povestit sora acesteia. Ea spune că femeia s-a adresat la medicul ginecolog pe data de 5 decembrie.

”La ecografie i-au spus că are sarcină extrauterină și atunci medicul i-a zis că trebuie să scape cât mai repede de copil”, susține sora pacientei Cristina Nofit. Astfel, medicul i-a recomandat să administreze opt ampule de „Metotrexat”, însă nu i-ar fi prescris rețetă, ci a însoțit-o pe femeie până la farmacia de alături.

”A început să se umfle la față, gura. Nu putea vorbi nimic. Primește câte 10 picurători în zi. Am apelat poliția pe 12 decembrie. Ea a venit peste mai mult de 24 de ore.”, a mai adăugat sora ei.

Tot pe 12 decembrie, pacienta a fost contactată telefonic de medicul de la clinică, care i-a spus că nici măcar n-a bănuit că se va ajunge până aici.

Directorul medical al clinicii private spune că a aflat de la TV8 despre acest caz, dar s-a autosesizat pentru a stabili toate circumstanțele. Din spusele lui, medicul acuzat lucrează la clinica respectivă prin cumul. Ar fi încercat să discute cu el, dar i-ar fi spus că se află la poliție, cu avocatul său. Tot din acest reportaj am aflat că numele medicului acuzat este Cepraga Igor.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției capitalei, medicul urmează să scrie o explicație, iar pacienta va fi audiată, după ce se va simți mai bine. Potrivit vicedirectorului Spitalului „Sfânta Treime, starea pacientei este grav stabilă, dar cu dinamică pozitivă. Astfel, aceasta va mai rămâne în staționar cel puțin 10 zile. Deocamdată, nu se cunoaște ce riscă medicul.