O femeie din America este alergică la soţul ei

O femeie din America este alergică la soţul ei

-
//
25.01.2017

Johanna Watkins are 29 de ani, este căsătorită şi, dacă se apropie de soţul ei, riscă să-şi piardă viaţa.

O femeie din America este alergică la soţul ei

Femeia suferă de sindromul MCAD (mast cell activation disorder) ceea ce înseamnă că este algerică la aproape tot ce o încojoară.

Americanca este alergică la o serie de subsatanţe chimice, cele mai multe alimente, elemente din natură, praf şi chiar la oameni. Reacţiile ei variază de la iritaţi şi mîncărimi la durere de oase, pierderea conştiinţei şi şoc anafilactic, scriu cei de la FOX 9.

Sindromul de care suferă Johanna îi face sistemul imunitar să reacţioneze greşit, considerînd stimului obişnuiţi ca dăunători organismului. Astfel corpul ei încearcă se protejeze de lucruri inofensive ca mirosul oamenilor. Dacă stă prea mult în prezenţa alergenilor poate să moară.

Alergia ei este atît de severă, că nu poate găti în casă, nu poate bea decît apă şi a mîncat aceleaşi două feluri de mîncare în ultimul doi ani.

„Nu pot să mă apropii prea mult. Nu pot să o îmbrăţişez în siguranţă. Nu pot să o îmbrăţişez fără să o rănesc“ a declarat soţul ei.

Johanna nu îşi părăseşte casa decît pentru a merge la doctor sau în caz de urgenţă. Camera în care locuieşte este înfăşurată în plastic, are ferestrele sigilate şi purificatoare de aer. Chiar dacă ea şi soţul ei nu stau în aceaşi cameră, măcar o dată pe săptămînă se uită la un film împreună. Ea într-o cameră, el în cealaltă şi folosesc telefoanele mobile pentru a comunica.

Singurii oameni la care Johanna nu este alergică sînt fratele şi sora ei, care o vizitează o dată pe săptămînă.

„Imediat ce uşa se deschide, pot sa simt totul. Corpul meu se pregăteşte să atace. Simt cum propriul meu corp porneşte un război contra lui însuşi. Gîtul meu se înăspreşte automat. Mă simt ca Darth Vader“, povesteşte femeia. 

Sursa