mamaplus

O femeie de 55 de ani şi-a născut propria nepoată: „A fost extrem de emoţionant”

0
//
29.03.2019

O femeie în vârstă de 55 de ani s-a oferit să fie mamă surogat chiar pentru fiica ei, Tracey Smith, în vârstă de 31 de ani, care era îngrijorată că nu va avea niciodată un copil de-al ei. Astfel, Emma Miles a slăbit peste 35 de kilograme pentru a ajunge la o greutate sănătoasă unei sarcini şi pentru a da naştere viitorului membru al familiei, în condiţii de siguranţă. 

În urmă cu 9 săptămâni, ea a născut o fetiţă sănătoasă, pe nume Evie. Acum, Tracey va sărbători prima duminică a Maicii Domnului cu fetița ei, mulțumită mamei sale generoase.

„Fiecare moment de durere a meritat atât de mult ca să putem strânge micuţa în braţe. Sunt atât de recunoscătoare pentru mama şi pentru darul ei uimitor pe care ni l-a oferit”, a spus Tracey. 

Tracey a aflat că îi lipseau organele reproducătoare abia la vârsta de 15 ani, când a mers la medic pentru un control de rutină. Scanările au arătat faptul că ea se născuse fără uter, dar avea ovare şi trompe uterine. 

„Eu şi Adam am avut voie să îi fim alături în sală atunci când mama a născut-o pe Evie. A fost un moment emoţionant, incredibil. Eram atât de nerăbdătoare şi voiam ca totul să meargă perfect, ca fetiţa să ajungă pe lume în siguranţă”, a spus Tracey.

Prin urmare, copila s-a născut cu o greutate de 3.300 kg prin operație de cezariană, fără complicaţii.

„Să aflu că Tracey nu putea avea copii a fost un şoc pentru mine. Rareori îşi deschidea sufletul şi se destăinuia, dar când am aflat diagnosticul îmi aduc aminte că stăteam pe marginea patului ei şi i-am spus: Sunt aici pentru tine dacă vei avea nevoie de mine. În ciuda vârstei mele nu mi-am făcut griji să nasc, deloc. M-am concentrat pe faptul că aveam să fac ceva frumos pentru fiica mea. Nu simt vreun ataşament diferit faţă de Evie, în afara celui de bunică. Tracey este copilul meu şi aş face totul pentru ea ca mamă. Dacă ar trebui să fac asta din nou, nu aş ezita. A fost un moment emoţionant”, a povestit Emma, mama surogat. 

Sursa