mamaplus

O femeie de 33 de ani a murit la trei zile după ce a născut acasă

-
//
06.02.2023

O femeie de 33 de ani, dintr-un sat izolat din Munții Apuseni, România, care născuse în urmă cu trei zile, a murit la scurt timp după ce a fost preluată de o ambulanță.

mamaplus

Femeii i s-a făcut rău în această dimineață și rudele sale au cerut ajutorul ambulanței la 112, întrucât femeia era inconștientă, scrie ziare.com.

ISU Alba a trimis un medic de la Serviciul de Ambulanţă cu o autoşenilată în localitatea Scărişoara.

„Duminică, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni şi un echipaj cu medic de la Serviciul ambulanţă intervin în localitatea Scărişoara, unde s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconştientă. Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină.

Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale. Din cauza drumului greu accesibil şi a zonei înzăpezite, salvatorii folosesc o autoşenilată pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării şi transportul persoanei la ambulanţă”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Tânăra mămică a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul, a anunţat ISU Alba.

Sugarul, care nu avea probleme medicale, a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe Câmpeni.