mamaplus

O femeie a cerut pașaport pentru copil înainte să-l nască: ”Să nu pierdem vacanța!”

-
//
13.03.2023

O femeie a cerut pașaport pentru bebelușul său înainte ca acesta să se nască. Aceasta a creat codul fiscal al copilului ei nenăscut pentru a rezerva o programare online pentru eliberarea unui pașaport, de teama de a nu putea pleca în Mexic, unde își rezervase deja o vacanță, scrie ziare.com.

mamaplus

Femeia din Schio, o localitate din provincia Vicenza, Itaalia, aștepta cu nerăbdare să petreacă următoarea vacanță de vară alături de copilul nenăscut. Se temea că nu va reuși să obțină pașaportul la timp din cauza birocrației, așa că a decis să își facă programarea când titularul documentului, copilul său, încă nu se născuse.

Viitoarea mamă a reușit să creeze un cod fiscal, pentru acesta fiindu-i necesare datele personale ale copilului și o dată de naștere fictivă.

Femeia a ignorat însă faptul că, odată introdus în programul de rezervări, codul fiscal al unei persoane nu mai poate fi modificat, fiind un element esențial pentru verificarea datelor personale.

Bebelușul s-a născut cu aproximativ o lună mai târziu decât data calculată.

Aflată în imposibilitatea de a efectua modificările datelor personale ale nou-născutului, femeia a cerut ajutorul biroului de pașapoarte al secției de poliție din Bassano del Grappa pentru a modifica atât codul fiscal, cât și data nașterii fiului său.

Când agenții au întrebat-o de ce a schimbat datele, mama a recunoscut că a făcut programarea pentru pașaportul fiului său cu date inventate, de teama de a nu putea merge în Mexic, unde își rezervase vacanța de vară.

Femeia și-a cerut scuze și a solicitat anularea rezervării, însă a subliniat nevoile vacanței rezervate în America și a cerut o programare anticipată pentru fiul ei, însă nu a obținut-o și i s-a cerut să facă programarea online, deoarece nu exista o urgență reală.