mamaplus

O femeie care a născut acum 4 zile s-a aruncat de la etaj și a murit pe loc

-
//
16.02.2020

O femeie internată la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie "Cuza Vodă" din Iași s-a aruncat, duminică, de la etajul 4 al clădirii și a murit. Femeia, în vârstă de 34 ani, născuse pe 12 februarie. Pacienta a suferit în urma căderii de la etajul 4 un stop cardio-respirator și multiple traume severe. Echipajul medical a făcut resuscitare timp de o oră, fără răspuns pozitiv. A fost declarat decesul.

Pe lângă ancheta polițiștilor, a fost demarată și o anchetă internă. "Pacienta a născut natural, la termen. A fost o naștere desfășurată în bune condiții. Era căsătorită și la prima naștere. Nu știm care e motivul pentru care a recurs acest gest ", au declarat polițiștii.

Suferea de tulburări psihice

Femeia care s-a sinucis suferea de tulburări psihice și ar fi trebuit să fie externată în cursul zilei de duminică. Potrivit sursei citate, femeia de 34 de ani a născut un băiețel sănătos.

"La 72 de ore de la naștere, facem externarea tuturor copiilor sănătoși. Probabil i s-a declanșat o temere, o frică. (...) În data zilei de 12 februarie a dat naștere unui băiețel sănătos, de 2.510 grame, care a primit nota 9 (scor APGAR -n.red.). Copilul este sănătos, cu evoluție favorabilă, internat la noi în sectorul de Neonatologie 1, fiind monitorizat", a declarat presei medicul Anca Bivoleanu.

În cursul dimineții, medicii au fost informați că femeia suferea de tulburări psihice.

"Astăzi am aflat de la familie că mama era cunoscută cu antecedente psihiatrice. La vârsta de 18 ani, și-a găsit mama decedată. Și mama ei s-a sinucis. De atunci ea a avut internări la spitalul de psihiatrie, a avut un tratament. Nu știm dacă l-a urmat, dacă l-a întrerupt. Probabil suprapus pe aceste antecedente ale mamei, și faptul că depresia post-partum există cu o frecvență de la 1 la 3% dintre femeile care au născut, a suferit acest accident nefericit", a detaliat Anca Bivoleanu.