mamaplus

O femeie care a împlinit 109 ani dezvăluie secretul logevității sale

-
//
28.03.2023

O femeie care a ajuns la vârsta de 109 ani a dezvăluit secretul unei vieți lungi. Ea spune că felul său de a fi a făcut-o să trăiască atât de mult.

mamaplus

Olive Edwards este străbunică, trăiește la un azil din North Yorkshire, Anglia, și a lucrat toată viața ca profesoară, transmite protv.ro.

Încă se bucură de viață. Îi place să-și petreacă timpul citind o carte sau croșetând. Uneori se plimbă și până de curând obișnuia să joace fotbal și cricket cu nepoții ei.

Este mama a două fete, bunica a patru nepoți și șase strănepoți. Olive mărturisește că familia ei o ține încă în priză.

Olive și-a petrecut întreaga viață profesională ca profesoară.

Aniversarea de 109 ani

Femeia a sărbătorit împlinirea a 109 ani la azil, acolo unde locuiește, și s-a bucurat de prânzul ei preferat, somon cu legume, pregătit special pentru ea. Bătrânica și-a permis să mănânce și o felie de tort de ziua ei.

Marea surpriză de ziua ei a fost o felicitare de la Regele Charles. Monarhul a felicitat-o pe Olive că a ajuns în această etapă a vieții.

În ceea ce privește secretele longevității sale, Olive a spus, glumind că totul ține de „încăpățânare”.

„Secretul meu este să fiu încăpățânată și să continui”, a spus Olive.

Referitor la alimentație, ea spune că mereu a avut trei mese pe zi și că zilnic bea multă apă.

„Întotdeauna am mâncat trei mese pe zi. Somonul și sparanghelul sunt mâncarea mea preferată, iar eu am băut întotdeauna multă apă și încă beau”, a spus femeia.

La vârsta sa înaintată, femeia încă se bucură să citească.

„Mi-a plăcut să merg pe jos. Îmi place să citesc, să tricotez și să cos ca hobby-uri. Când aveam 80 de ani, obișnuiam să joc fotbal și cricket cu nepoții mei", spune ea.