mamaplus

O femeie a adus pe lume șase copii, în urma unei operații de cezariană la care au participat 32 de specialiști

-
//
04.10.2023

O femeie a adus pe lume, prin intermediul unei operații de cezariană la care au participat 32 de specialiști, șase bebeluși în doar zece minute. S-a întâmplat în Colantina, Brazilia, iar cazul este cu atât mai spectaculos căci nu a fost vorba de o naștere la termen, tânăra fiind însărcinată în doar 27 de săptămâni.

mamaplus

Quezia Romualdo, o femeie în vârstă de 29 de ani, a adus pe lume șase bebeluși, în doar zece minute, iar toți sunt sănătoși, potrivit Mirror.

Quezia și soțul ei, Magdiel Costa, în vârstă de 31 de ani, au aflat că vor deveni părinții a șase bebeluși la începutul lunii aprilie. Aceștia mai au acasă un copil de cinci ani, iar în ultimele luni și-au renovat locuința ca să se potrivească noilor nevoi.

La începutul lunii septembrie, femeia a fost supusă unei intervenții care să țină cervixul închis până la finalul sarcinii, însă patru săptămâni mai târziu, ea a ajuns la spital. Nu mai puțin de 32 de specialiști, printre care doctori, asistente, psihoterapeuți, tehnicieni, anesteziști și pediatri, au participat la nașterea.

În zece minute, toți cei șase bebeluși au fost „livrați”, iar primul a fost atât de mic încât pur și simplu încăpea în palma unui medic.

Copiii au fost stabilizați rapid, în ciuda faptului că întâmpinau dificultăți în ceea ce privește respirația. Aceștia vor purta numele Theo, Matteu, Lucca, Henry, Eloa și Mayte.

Alți șase copii au fost născuți deodată în Liverpool, în 1983, iar cazul este considerat singurul din lume, fiind vorba numai de fete. Surorile Walton foloseau 11.000 de scutece pe an, iar atunci au avut nevoie de îngrijiri medicale până la șase săptămâni.