mamaplus

O femeie a adus pe lume o fetiță înainte să ajungă la maternitate

-
//
24.08.2023

Echipa PAMU Căinari a asistat o naștere în ambulanță.

mamaplus

La data de 22 august, ora 04:14, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide de 40 săptămâni.Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medical urgentă a PAMU Căinari din cadrul SAMU Căușeni, care s-a deplasat imediat și a ajuns timp de 7 minute la domiciliul pacientei.

La locul solicitării gravida acuza dureri abdomenale și contracții frecvente care au început la ora 03:30. Din anamneză s-a constatat că pacienta era la III-a naștere. La evaluarea pacientei s-a determinat prezenta semnelor de debut al nașterii și s-a decis de a o transporta de urgență la spital.

În timpul transportării, nașterea a survenit spontan. Astfel, venirea pe lume a nou-născutei a fost asistată în ambulanță. Datorită intervenției echipei AMU s-a născut o fetiță sănătoasă de aproximativ 3 kg, cu scorul Apgar 8-9 puncte.

Ulterior, lăuza și copilul au fost spitalizați în stare satisfăcătoare la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Căușeni pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.