mamaplus

O fată de 11 ani a depășit nivelul de IQ al lui Einstein și Hawking

-
//
21.06.2019

Dacă referințele tale de inteligență senzațională sunt reprezentate de Albert Einstein sau Steven Hawking, să știi că IQ-ul lor a fost depășit de o fetiță de 11 ani, informează Noi.md

mamaplus

Tânăra, originară din Iran, a întrecut cel mai mare scor înregistrat vreodată într-un test de inteligență al celor de la Mensa. Se numește Tara Sharifi și este elevă la liceul Alyesbury. A trecut testul Mensa într-un mediu verificat de la Oxford și pentru a fi cosiderată geniu a fost necesar să depășescă pragul de 140 de puncte.

Tara, de doar 11 ani, a atins scorul de 162 de puncte. Până acum avaloarea de 160 de puncte, obținute de Einstein, a fost considerată record mondial. Și fizicianul și cosmologistul Stevn Hawking s-a oprit la 160 de puncte.

Testul Mensa se consideră valid dacă este parcurs într-un timp foarte bine definit. Este disponibil în mai multe forme, dar versiunea pe care a parcurs-o Tara Sharifi gravita în jurul capacității unei persoane de a înțelege sensul cuvintelor. 

”Am fost șocată cînd am primit rezultatul. Nu mă așteptam să iau o notă atât de mare”, a declarat Sharifi,  celor de la Iran Front Page.

Încă un avantaj al acestui  scor este derivat din  faptul că tânăra este acum membru Mensa, societate formată exclusiv din persoane cu un IQ foarte ridicat, peste nivelul de geniu. ”A fost vorba de o decizie comună, între mine și părinții mei să fac testul. Va fi o oportunitatea foarte deosebită pentru mine să întâlnesc alte persoane din organizația Mensa. Le-am spus câtorva colegi de la mine de la școală și au fost foarte impresionați.”, a explicat entuziasmată fetița de doar 11 ani. În  viitor, Tara a spus că vrea să urmeze o carieră în matematică.