mamaplus

O fată cu autism, masterandă la 11 ani. A depășit IQ lui Einstein

-
//
18.05.2023

Originară din Mexic, Adhara Maite Pérez Sánchez, poate fi considerată „un copil-minune”. La doar 11 ani, Adhara a reușit deja să obțină două diplome în inginerie de sisteme și industrială, iar acum își apără diploma de masterand.

mamaplus

Fetița, diagnosticată cu autism și sindromul Asperger, se poate lăuda cu un coeficient de inteligență chiar mai mare decât a renumitului fizician Albert Einstein – de 162, scrie publicația Hola, transmite newsmaker.md.

Potrivit sursei citate, Pérez Sánchez a fost diagnosticată cu autism la 3 ani. În ciuda diagnosticului primit, copila a terminat școala elementară la vârsta de cinci ani. Imediat după aceea a făcut patru ani de liceu. La unsprezece ani, Pérez s-a înscris la Institutul Politehnic Național din Mexic.

Potrivit mai multor publicații, Pérez Sánchez vrea să contribuie la NASA ca inginer și să devină astronaut. În timp ce așteaptă ca Administrația Națională de Aeronautică și Spațiu să facă o ofertă, Adhara colaborează cu Agenția Spațială Mexicană în calitate de ambasador STEM.