mamaplus

O familie numeroasă din Drochia a rămas fără acoperiș în plin frig

-
//
27.11.2023

În câteva clipe au rămas cu nimic. Vorbim despre familia Bubulici din satul Chetrosu, raionul Drochia, care în urma unui incendiu devastator a pierdut tot ce a avut - de la haine și mobilier până la provizii de iarnă, orătănii și acoperiș deasupra capului.

mamaplus

Familia are trei copii biologici și alți șapte înfiați, dintre care doi mai cresc și acum cu ei. Cei care pot să le întindă o mână de ajutor sunt îndemnați să facă un gest de caritate. În prag de iarnă, pentru această familie orice ajutor, oricât de mic, este binevenit, transmite moldova1.

Durere fără margini acum pe chipul acestei mame, rămasă fără de acoperiș deasupra capului. Era acasă împreună cu unul din feciori când a izbucnit incendiul.

„Arde casa, aici le-a fost cuibușorul lor, au murit mamele, pe mama lor am înmormântat, am adus în sat la noi. Eram acasă și acolo am construit un muzeu și duceam lucruri la muzeu, parcă Dumnezeu ne spunea să salvăm ceva prin asta și în ziua aceea tot căram și duceam acolo. Striga mămică de la casa noastră că iese un fum negru. Zic poate ți se pare că cineva a dat foc la frunze. Când am deschis ușa era tot în flăcări, nu puteai intra, o temperaturp foarte puternică”, povestește femeia.

Familia Bubulici a educat 10 copii, șapte dintre ei fiind înfiați. Focul a mistuit totul până la temelie. Sinistrații au rămas doar cu hainele de pe ei.

„Nu era posibil să intrăm, totul ardea, podul, pereții, pozele de la mama mea, fără nimic. Totul a ars: și hainele, și cărțile de la școală.”;

„M-au sunat mai mulți prieteni din mahala că îți arde casa, îți arde casa. Noi am venit acum toți frații, care de la lucru, care de la învățat, toți să ajutăm, să ne străduim să facem tot ce putem. Am rămas cu ce am avut de acasă, încolo în rest totul a ars.”

Unicul lucru găsit printre cenușă a fost figurina unui înger din ceramică.

„Iată unicul lucru, este înnegrit, dar un înger și Maica Domnului care cred că ne-a salvat viața”, spune Lidia Bubulici.

Primii care le-au sărit în ajutor au fost vecinii și rudele.

„Vin de la Chișinău, aseară am ajuns. O să o ajutăm, neamul ni-i mare, o să iasă din criza asta. Paguba îi mare, dar paguba morală care o distruge emoțional îi și mai mare. A educat atâția copii străini, i-a adus, i-a educat, a fost o mamă atât de iubitoare și atât de bună”, spune Lidia Furtuna.

„Îmi pare rău că copiii și-au pierdut părinții, se aflau la orfelinat. I-am adus aici, le-am oferit totul și ăsta era cuibușorul lor și acum și ăsta s-a dus. De ce, Doamne?”, se întreabă Lidia Bubulici.

Toți cei care vor să întindă o mână de ajutor acestei familii sunt îndemnați să apeleze numărul de telefon: 069914729.