mamaplus

O familie a înființat o livadă de caiși roșii: Ce a vrut să demonstreze copiilor

-
//
13.06.2024

La Căușeni poți găsi caiși roșii ca nectarinele. O familie din satul Chircăiești, raionul Căușeni, a înființat o livadă de caise cum rar întâlnești în regiune. Au preluat soiul din Ucraina și au decis să experimenteze. În al treilea an de rod caișii de soi Rubista au dat roadă bună, iar culoarea și mirosul atrag toate privirile.

mamaplus

Faceți cunoștință cu Seghei Toderașco din satul Chircăiești, raionul Căușeni. Acum trei ani, bărbatul a decis să le demonstreze copiilor plecați peste hotare că și în Moldova se pot face bani, iar cea mai valoroasă resursă este pământul. Și-a cumpărat câteva sute de puieți de cais și a plantat șase rânduri de livadă. După trei ani de îngrijire, caișii lui nea Sergiu atrag toate privirile, transmite studio-l.online.

„Secretul constă în culoare și aromă”, susține Serghei Toderașco, care afirmă că a fost sfătuit de un fin să aleagă acest soi, foarte popular în Ucraina, și să experimenteze. 

Este rezistent la îngheț și foarte rodnic sune fermierul care susține că în primii ani, a avut grijă ca puieții să fie bine îngrijiți, să primească suficientă apă și nutrienți și să fie protejați de dăunători în regiune rar vei găsi o asemenea livadă.

Caișii din Chircăiești ajung pe piețele din Căușeni unde sunt foarte solicitați  unde fructele roșii ca nectarinele atrag toate privirile. 

Soția lui Serghei Toderașco afirmă că acești caiși sunt foarte buni pentru tot felul de dulceață și compoturi. 

Livada Familiei Toderașco din Chircăiești se întinde pe o suprafață de 1,5 hectare.