mamaplus

O familie cu trei copii din raionul Orhei a rămas pe drumuri după ce le-a ars casa

-
//
15.02.2021

O familie cu trei copii din satul Zahoreni, raionul Orhei, a rămas pe drumuri în urma unui incendiu. Soţii Stratulat au reuşit să salveze doar câteva produse alimentare şi hainele pe care le aveau. Acum vor să-şi reconstruiască casa şi apelează la ajutorul oamenilor cu sufletul mare.

Focul a izbucnit în dimineața zilei de 12 februarie, din cauza unei sobe defecte. În doar câteva ore, familia a pierdut tot ce a agonisit de-o viață.
"Soția a dat că este fum în casă, ne-a trezit pe toți. Aici nu era fum şi când am deschis uşa la zal şi de aici s-a pornit tot. Numai am deschis uşa şi parcă... aşa a buhnit", spune Alexandru Stratulat.

Cu doar patru zile înainte de tragedie, Alexandru şi-a luat soția şi bebeluşul de la maternitate. Acum, cu un copil mic în brațe, se adăpostesc la o rudă.

"Luni am venit de la maternitate cu copilul E o bucurie că se măreşte familia, e o bucurie... dar bucuria noastră a căzut. Acum stăm la o mătuşă", a declarat bărbatul.

Familia nu a putut salva nimic din casă și a rămas pe drumuri cu un nou-născut de câteva zile, o fetiță de 5 ani și alta de 8 ani.

"Noi ce am avut mai scump, documente, hăinuțe totul a ars, tot. Mobilierul din casă tot. Frigiderul tot, tot, nu mai avem nimic. Vrem să o reparăm, vrem să-mi iau înapoi acasă familia. Ca să fie toți împreună la casa noastră. Să fim cum a fost înainte, să stăm cu toții împreună, să stăm cu toții la masă, asta ce îmi doresc", a declarat Alexandru Stratulat.

Cei care doresc să ajute familia Stratulat cu materiale de construcție, haine, produse alimentare sau bani, pot suna la numărul de telefon: +37369026022, Maria Stratulat.

Puteți dona orice suma de bani la contul în Euro:

IBAN DE69200411110590838900
BIC COBADEHDXXX
pe numele Eugenia Chiciuc

mamaplus
mamaplus