mamaplus

O expoziție dedicată copiilor va fi vernisată la Biblioteca Națională

-
//
30.05.2024

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită cetățenii să participe la vernisarea expoziției „Loc de joacă pentru visul meu”, care se desfășoară tradițional, în ajunul Zilei Internaționale a Copilului.

mamaplus

În cadrul expoziției sunt expuse 42 de lucrări ale elevilor de la IP LTPA „Ion și Doina Aldea-Teodorovici”, din diverse trepte de școlarizare, fiind executate în diferite tehnici îndrăgite de copii, având scopul de a promova valorile artistice ale creației elevilor, oferindu-le posibilitatea de a-și manifesta talentul, transmite Știri.md.

Actuala expoziție conține o frumoasă serie de lucrări de ceramică ce reflectă două tematici: lucrări realizate de către discipolii lui Vartosu Valentin și lucrări realizate în cadrul workshop-ului de modelaj realizat de Frunze Elena, artist-ceramist, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, lector la Academia de Muzică, Teatru și Artă Plastică, și oferă o explozie de bucurie, culoare, joc.

Expoziția va fi deschisă pe parcursul lunilor iunie-iulie, în spațiul expozițional, Sala Artă și Hărți, blocul II, etajul 1, strada 31 August 1989 din Capitală.

Acest eveniment este la cea de-a XIX-a ediție. Prima ediție a expoziției „Loc de joacă pentru visul meu” a avut loc în 2002, la Casa Limbii Române „Nichita Stănescu”. Pe parcursul anilor, titlul acestor expoziții, cu lucrări din creația elevilor, vernisate la finele anului școlar, a suportat diverse modificări.

Din 2015, expoziția poartă genericul „Loc de joacă pentru visul meu” și este găzduită de Biblioteca Națională a Republicii Moldova.