mamaplus

O elevă de 13 ani a încercat să se sinucidă de frica notei la matematică. Pe banca acesteia a fost găsit un bilet de adio

-
//
16.12.2019

O elevă de 13 ani din municipiul Vaslui a încercat să îşi pună capăt zilelor după ce ar fi aflat că a  luat o notă mică la o lucrare la matematică.

Poliția din Vaslui a intrat în alertă în după-amiaza zilei de vineri, 13 decembrie, după ce reprezentanții instituției unde învață o fată de 13 ani au anunțat că pe banca acesteia a fost găsit un bilet de adio, în care îşi exprima nemulțumiri legate de profesori şi de şcoală şi anunța că îşi va pune capăt zilelor. 

Copila, o elevă cu rezultate şcolare foarte bune, ar fi clacat după ce a aflat de alți colegi că la testele de la matematică, ale căror rezultate urmau să le primească, s-au înregistrat note foarte mici, „numai 3 şi 4”. În mod concret, ea nu ştia ce notă a primit, însă era convinsă că şi ea va lua o notă mică. 

Teama că îşi va strica media avea să accentueze anumite supărări ale adolescentei care îşi exprimase nemulțumiri legate de faptul că ea nu permite anumite lucruri, asemeni altor colegi cu o situație materială mai bună.

Pentru a proteja victima, nu au fost indicate detalii legate nici de identitate, nici de şcoala la care fata învață.

În timp ce polițiştii efectuau cercetări, conductorul trenului Inter-regio 6401 Bârlad-Iaşi a anunțat prin stație Poliția Transporturi Vaslui că este posibil să fi trecut peste o persoană, cu aproximativ 1 kilometru înainte să intre în Gara Vaslui, dar că nu reuşeşte să descopere cadavrul.

Aproximativ 8-10 minute, trenul a staționat la kilometrul 346+800, în apropierea zonei cunoscute în Vaslui drept podul de fier, şi s-au făcut căutări pe sub vagoane şi pe şine, însă nu au descoperit nimic.

Ulterior, după ce polițiştii au finalizat verificările la şcoala unde învață eleva au mers la domiciliul acesteia. Oamenii legii au găsit-o pe mama şi fiica sa în timp ce se pregăteau să meargă la medic. Mama fetei era în stare de şoc. Ea a povestit că fiica a ajuns acasă plângând spunând că a făcut o greşeală foarte mare. Copila a relatat că s-a întins între şinele de cale ferată, crezând că astfel nu va avea nicio şansă de supraviețuire. Ghemuită cu fața în jos, trenul a trecut însă peste ea, copila scăpând doar cu câteva zgârieturi. La o primă vedere, polițiştii au observat că fata prezenta plăgi şi escoriații la nivelul picioarelor şi acuza dureri la gamba dreaptă.

Tot ei au solicitat o ambulanță pentru a o transporta pe fată la spital. Cercetările continuă în acest caz pentru a se stabili împrejurările care au deteminat-o pe elevă să recurgă la gestul disperat. Familia fetei a anunțat că va apela la serviciile unui psiholog pentru a o ajuta să treacă peste această traumă.