mamaplus

O educatoare s-a filmat în timp ce lovea un copil la grădiniță: ”Aștept laude...”

-
//
14.10.2020

Educatoarea a vrut să se laude în fața tuturor părinților pentru exigența de care dă dovadă, iar imaginile au stârnit mai multă revoltă decât cuvinte de laudă în adresa ei. Mama unui copil a rămas îngrozită după ce a văzut imaginile trimise de educatoare pe grupul de WhatsApp comun. Cazul a avut loc în localitatea Fetești din România.

Femeia i-a filmat pe copii în timpul unei ore în care micuţii învaţă să folosească cuţitul de plastic pentru a-şi tăia fructele. La un moment dat, educatoarea ajunge în dreptul unui copil pe care l-a furat somnul şi îl plesneşte cu dosul palmei (minutul 1:06 pe filmuleţ).

Sărmanul băiat se schimonoseşte de durere şi începe să plângă în tăcere. Profesoara nu are nicio remuşcare, mută camera telefonului pe ceilalţi copii şi îşi vede mai departe de treabă, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Incidentul poate nu ar fi ajuns public niciodată, întrucât copilul nu a avut curaj acasă să vorbească despre ce a păţit. Însă profesoara a ţinut cu tot dinadinsul să se laude cu tehnicile ei de predare în faţa tuturor părinţilor. Aşa că a publicat clipul pe grupul de WhatsApp al clasei.

Toţi părinţii au avut un şoc când au văzut imaginile şi au început să-şi întrebe copiii acasă despre cele întâmplate

Se pare că educatoarea nu este la prima ieşire de acest fel, ea obişnuind să ţipe şi să fie violentă cu micuţii.

„Eu m-am autosesizat după ce am văzut minunatul filmuleţ şi cum stau copiii precum soldaţii lui Kim Jong-Un şi am început să fac ceva. Trebuie să fac ceva!", povesteşte revoltată, mama unei fetiţe din grupa unde a avut loc incidentul.

Educatoarea a încercat să-i prostească pe părinţi: "Copilul plângea fără motiv"

"Chiar educatoarea a pus filmuleţele, după care a scris că aşteaptă laude şi idei pentru viitor. Mămica băiatului lovit a sunat-o pe educatoare, a avut loc un schimb de replici. Doamna educatoare m-a sunat şi pe mine, pentru că am reacţionat şi eu după ce am văzut imaginile, iar ea mi-a spus că ceea ce văd nu este ok, că de fapt copilul plângea fără motiv.", susține mama revoltată.

Incidentul a avut loc marţi, 13 octombrie. Imediat cum au văzut imaginile, părinţii băiatului lovit au mers cu ele la Poliţie şi au depus o plângere împotriva educatoarei. La rândul lor, ceilalţi părinţi refuză să-şi mai lase copiii pe mâna femeii, întrucât se tem ca aceasta să nu se răzbune pe micuţi. Adulţii cer acum ca femeia să fie dată afară, altfel spun că nu îşi vor mai trimite deloc copiii la grădiniţă.

Imaginile au fost distribuie de sute de ori pe Facebook şi mii de oameni le-au comentat. Între timp, educatoarea şi-a închis contul de pe reţeaua de socializare, după ce a primit nenumărate ameninţări din partea oamenilor.