mamaplus

O educatoare de la o grădiniță din Chișinău s-a stins din viață din cauza infecției COVID-19

-
//
15.03.2021

Educatoarea din cadrul grădiniței Voinicel din Chișinău, Aurelia Grigoris, a fost răpusă de noul coronavirus. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de colegii educatoarei.

“S-a stins o viață de om, o mamă iubitoare, o soție devotată, o colegă de excepție, am pierdut o ființă dragă pentru sutele de copii, un pedagog consacrat care a dedicat 40 de ani educației tinerei generații. Este o pierdere imposibil de realizat. Vestea că Doamna Aurelia Grigoris a plecat brusc și definitiv din viață lăsând în urmă tristețe și durere, ne-a șocat. 

Este dificil să exprimăm în cuvinte ceea ce simțim… Ne vom aminti mereu de ea, de vocea caldă, de privirea blândă, de cumsecădenia rară pe care o purta cu sfințenie… este o pierdere incredibilă, subită, catastrofală. Colectivul IET nr. 211, împietrit de durere aduce cele mai sincere condoleanțe familiei și rudelor, suntem alături cu tot sprijinul și alinarea…Odihnă veșnică dna Aurelia… Veți fi în sufletele noastre pentru totdeauna!“, se arată în mesajul colegilor.

Totodată, conducerea grădiniței Voinicel a venit cu un mesaj către părinți în care îi îndeamnă să fie responsabili și să nu ducă copii la grădiniță dacă cineva din familie prezintă simptome.

“Stimați părinți, instituția noastră e în doliu, a decedat doamna Aurelia Grigoris, un educator exemplu pentru tot colectivul, suntem cu toții în șoc, mai avem cadre didactice care se luptă cu virusul, situația din țară cred că o cunoașteți, vă oblig să fiți responsabili. 

Nu aduceți copilul la grădiniță dacă cineva din familie prezintă simptome, să–mi fie iertată îndrăzneala, dar întotdeauna m-am gândit la copii, acum e cazul să-mi apăr angajații, reiterez: nu aduceți copilul dacă cineva din familie prezintă simptome, fiți sinceri cu dumneavoastră, dar și cu noi, păstrați-ne, nu este un mesaj dur, e strigător la cer ce s-a întâmplat, multă sănătate vă doresc și înțelepciune“, a îndemnat conducerea grădiniței Voinicel.

mamaplus