mamaplus

O copilă a murit după ce părinții au tratat-o acasă de COVID-19 cu medicamente nepotrivite

0
//
15.07.2020

Adolescenta în vârstă de 17 ani a participat la o întrunire religioasă alături de alți 100 de copii cu două săptămâni înainte să moară. Niciunul dintre cei care au participat la întâlnire nu au respectat distanța și nici nu au purtat mască, potrivit autorităților. După eveniment, Carsyn Leigh Davis din SUA a avut simptome specifice COVID-19, doar că părinții au hotărât să o trateze acasă, folosindu-se de medicamente neaprobate pentru această boală.

Fata avea dureri de cap, simțea durere în zona sinusurilor și tușea ușor. Părinții au crezut că are o infecție la nivelul sinusurilor și i-au dat azitromicină, un antibiotic folosit pentru tratarea infecțiilor bacteriene.

După șase zile de la debutul bolii, mama lui Carsyn, care este asistentă medicală a observat că fața fetei are o culoare gri în timpul somnului. I-a testat saturația de oxigen. Avea 40. Când scade sub 90 persoana testată este considerată în pericol.

Mama a hotărât să își pună fiica la aparatul de oxigen al bunicului de 92 de ani. A reușit să urce nivelul saturației la 60. Împreună cu tatăl care este medic a decis apoi să-i administreze copilului hidroxiclorochina.

Hidroxiclorochina este folosită de obicei pentru tratarea malariei și a lupusului, dar în decursul lunilor aprilie și mai, președintele Trump a tot ieșit public și a spus că este cel mai bun tratament pentru COVID-19. Pe 15 iunie, Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA (FDA) a dat un comunicat prin care interzice folosirea acestei substanțe pentru că efectele adverse sunt mult prea mari.

După administrarea hidroxiclorochinei, părinții au dus-o pe Carsyn la un spital local. Pe 19 iunie a fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. În următoarele 4 zile a primit tratament agresiv, dar mama ei a refuzat să fie intubată, deși medicii i-au spus că este singura ei șansă. În cele din urmă a fost transferată la Nicklaus Children’s Hospital din Miami, unde părinții au acceptat intubarea, dar a fost prea târziu. Medicii de aici nu au reușit să o salveze și fata a murit.

Carsyn suferea de probleme ale sistemului nervos, dar și de obezitate morbidă încă de când avea 5 ani. Mama ei a declarat că fata nu a plâns deloc și s-a luptat tot timpul să poată respira fără să se plângă de dureri.

Fata a participat la un eveniment cu 100 de persoane care nu au respectat nicio regulă

Organizatorii întrunirii religioase au declarat după moartea fetei că ei și-au luat toate măsurile de precauție, dar copiii au fost cei care nu au păstrat distanța. Mai mult, a spus că nu era de datoria lor să facă pe polițiștii.