mamaplus

O copilă a murit în chinuri groaznice. Părinții au lăsat-o să zacă murdară între păduchi

-
//
02.10.2020

Părinții unei fetițe de 12 ani, din Georgia, Statele Unite, sunt acuzați de crimă de gradul II și cruzime asupra copilului. Kaitlyn Yozviak a decedat în data de 26 august de stop cardiac și anemie severă. Medicii cred că aceasta a murit din cauza ciupiturilor repetate de păduchi, care i-au scăzut nivelul de fier din sânge, ceea ce ar fi putut provoca anemia și mai apoi atacul cardiac, relatează Daily Mail.

Kaitlyn locuia într-o casă în paragină, murdară, iar dormitorul ei era infestat cu șobolani, paraziți care acopereau salteau și animale împăiate.

O reclamație din anul 2018 arată cei trei copii ai familiei trăiau în condiții insalubre. Cei doi frați ai ei au fost scoși din casă și trimiși la bunica lor, însă Kaitlyn a fost plasată temporar cu mătușa ei timp de șase zile, apoi s-a întors în casa părinților ei. Mary Katherine Horton, în vârstă de 37 de ani, și Joey Yozviak, de 38 de ani, părinții fetei, au fost acuzați de crimă de gradul doi și cruzime asupra copilului.

mamaplus

Aceștia le-au spus autorităților că fata nu făcuse baie de o săptămână și jumătate.

Cea care a sunat la 911 a fost mama ei, care a spus că fata nu răspunde la stimuli, iar aceasta a murit mai târziu la spital.

O judecătoare a Curții Superioare din Georgia a fost de acord că există suficiente dovezi pentru acuzațiile de crimă de gradul al doilea împotriva părinților săi. Cuplul a fost de asemenea acuzat de cruzime de gradul II împotriva copilului. Oficialii Biroului de Investigații Speciale din Georgia au precizat că fata a suferit ”dureri fizice foarte mari din cauza neglijenței”, deși rezultatele autopsiei nu sunt încă complete.

mamaplus

Agentul special al Biroului, Ryan Hilton, a mărturisit că, în momentul morții sale, Kaitlyn avea ”cea mai severă” infestare cu păduchi pe care el și colegii săi au văzut-o vreodată, care ar fi putut dura de cel puțin trei ani. Mama lui Katie Horton a avut grijă de cei doi nepoți ai ei.

”Dacă sistemul și-ar fi făcut treaba și ar fi salvat-o pe Kaitlyn, aș fi crescut-o și pe ea”, a spus Anne Horton. Vecinii au spus că n-au văzut-o jucându-se în jurul casei de o lună sau două.