mamaplus

O copilă de 13 ani din Anenii Noi a fost găsită după mai multe ore de căutări

-
//
14.02.2022

Poliția a găsit minora dispărută, în vârstă de 13 ani, din satul Roșcani, raionul Anenii Noi. Polițiştii din Anenii Noi au fost sesizați sâmbătă, în jurul orei 23:45, de mama fetei, care a spus că minora ar fi plecat la magazin aproximativ la ora 20:00 și nu a mai revenit.

Ulterior, copila și-a telefonat mama în lacrimi și o ruga să o salveze.

”Mama, te rog frumos, salvează-mă, nu mai am puteri. El face cu mine tot ce vrea. Mama, te rog frumos să mă salvezi”, se arăta în mesajul fetei adresat mamei.

”Precizăm că în adresa mamei minorei a parvenit un apel de la fiica ei, care, disperată a comunicat că a fost sechestrată și este supusă agresiunilor cu caracter sexual, iar în convorbire cu o persoană cunoscută a relatat că este sechestrată și ținută într-o încăpere auxiliară, fapt pentru care a fost pornită o cauză penală.

Reieșind din situația de risc sporit constatată, au fost dispuse un șir de acțiuni de urmărire penală și de investigații speciale, în rezultatul cărora minora a fost localizată într-o localitate din raionul Ialoveni.

În timpul deplasării forțelor de ordine spre locația stabilită, au parvenit noi informații operative, precum că minora s-a deplasat în municipiul Chișinău, fiind însoțită de persoane de aceeași vârstă, astfel, deja apăruse unele presupuneri că minora înscenează situația de răpire și că a abandonat benevol domiciliul.

În urma acțiunilor întreprinse de polițiști minora a fost găsită în mun. Chișinău, ulterior a fost însoțită pentru a i se acorda asistența necesară.”, se arată în comunicatul oamenilor legii.

Minora urmează a fi audiată de polițiști pentru a stabili dacă nu a fost abuzată și motivul abandonării domiciliului.