mamaplus

O boală ginecologică gravă i-a distrus viața frumoasei Marilyn Monroe

-
//
11.11.2019

Noi detalii au ieșit la suprafață, chiar dacă au trecut deja zeci de ani de la trecerea în neființă a sex-simbolului de la Hollywood, Marilyn Monroe. Ce nu știe nimeni e că cea mai frumoasă femeie din lume suferea de o boală care nici în ziua nu azi nu e complet cunoscută. Este vorba despre o boală a ovarelor numită endometrioză, despre care mulți cred că are legătură indirectă cu moartea actriței.

 

Mulți sunt de părere că endometrioza i-a distrus viața faimoasei blonde, durerile și consecințele fiind atât de severe, încât afecțiunea i-a răpit șansa de a face copii, de a duce o sarcină la termen, i-a afectat relațiile amoroase și a ucis-o, în final. Asta deoarece se pare că din cauza durerilor insuportabile, actrița era nevoită să ia analgezice extrem de puternice și, într-un final droguri, pentru a face față. Căci, din ce știm până acum, moartea lui Marilyn a survenit în urma unei supradoze de barbiturice.

Poate cea mai elocventă descriere a suferinței lui Marilyn Monroe a oferit-o actrița Lena Dunham, la rândul ei afectată de endometrioză.

Ce este endometrioza?

Endometrioza reprezintă creșterea anormală a celulelor endometriale în afara cavității uterine. Caracterizată prin prezența țesutului endometrial în afara cavității uterine uneori chiar și pe ovare, endometrioza afectează cu precădere femeile cu vârstele cuprinse între 25 și 40 de ani.

S-a descoperit că endometrioza e una din pricipalele cauze ale infertilității la femei. Nici la momentul actual, în ciuda progreselor uimitoare pe care le-a făcut medicina, nu există o explicație pentru această boală. Endometrioza rămâne o mare necunoscută și nu se știe cu precizie care sunt factorii ce duc la dezvoltarea afecțiunii.

Endometrioza mai este cunoscută drept ”boala femeilor neiubite”, din cauza modului în care, ca urmare a durerii fizice și a celei psihice, amplificate de amenințarea infertilității, femeile ajung la depresie și izolare.