mamaplus

O adolescentă, salvată de medicii Institutului Mamei și Copilului de o tumoare rară

-
//
14.06.2023

Caz clinic rar la Institutul Mamei și Copilului. Medicii au realizat o intervenție complicată la o pacientă de 15 ani și au extirpat o tumoare de 3 kilograme.

mamaplus

”Pacienta a fost internată în instituția noastră cu un istoric de 12 luni de dureri abdominale periodice, mărire a volumului abdominal și amenoree. La spitalizare, examenul ecografic abdominal a evidențiat o formațiune abdominală majoră. Datele imagistice CT cu contrast intravenos au permis vizualizarea în compartimentul anterior al bazinului mic, intraperitoneal cu extensie craniană în proiecția mezogastrului și a flancurilor bilaterale a unei formațiuni chistice masive, poliseptate, polilobate, cu dimensiunile de 24,0cm x 20,0cm x 10,6cm. După o pregătire preoperatorie, s-a recurs la tratament chirurgical. A fost efectuată laparotomie transrectală stângă. La revizuire s-a constatat o formațiune tumorală masivă, originară din ovarul stâng, fără a implica organele și structurile anatomice adiacente, care a fost rezecată radical. Examenul histologic a stabilit diagnosticul de: tumoare granuloasă de tip juvenile.”, se relatează într-un comunicat de presă al instituției, transmite realitatea.md.

La mai bine de 6 luni de la această intervenție chirurgicală starea pacientei a avut o evoluție pozitivă și se simte bine.