mamaplus.md

Numărul persoanelor cu infecții respiratorii, în creștere

-
//
28.01.2019

Șefa Direcției Municipale Sănătate, Carolina Olaru, a declarat în cadrul ședinței operative de la Primărie că în ultima săptămână, numărul pacienților care se adresează la medic cu infecții respiratorii a crescut.
 

mamaplus.md

Potrivit funcționarului, și morbiditatea printre locuitorii capitalei este în continuă creștere.

„S-a constatat o agravare a situației epidemiologice în capitală prin infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare. Au fost înregistrate 3802 cazuri noi de infecții acute ale cărilor respiratorii superioare, morbiditatea a crescut cu 47,9% în comparație cu săptămîna anterioară când au fost înregistrate 2570 de cazuri și o creștere cu 52,6% în cu acceași perioadă a sezonului precedent”, a declarat Carolina Olaru.

Potrivit șefei de la sănătate, printre copiii cu vârsta de până la 4 ani au fost înregistrate 1185 de cazuri, iar la cei cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani – 940 de cazuri.

În această perioadă au fost internați 111 bolnavi. Totodată, a crescut și numărul pacienților care s-au adresat cu membre facturate.

321 de persoane s-au adresat la Spitalul de Urgențe, 161 dintre care au venit cu membrele fracturate. La secțiile de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Asociațiilor medicale teritoriale au fost înregistrate 321 de cazuri, dintre care 106 fracturi. 

Sursa: noi.md