mamaplus

Numărul copiilor infectați cu COVID-19, în creștere alarmantă. Vor fi activate paturi suplimentare

0
//
04.08.2020

În țara noastră se atestă o creștere alarmantă a numărului de copii infectați. Potrivit ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la ședința Punctului Focal s-a discutat despre activarea paturilor suplimentare pentru copii.

„Atestăm o creștere a numărului de copii infectați, în acest context, astăzi am discutat cu colegii la ședința Punctului Focal privind activarea paturilor suplimentare pentru copii”, a scris Viorica Dumbrăveanu pe pagina de Facebook. 

Totodată, începând cu data de 3 august, pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare ale bolii, care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt internați la Spitalul Raional Ialoveni. În acest sens, au fost activate 60 de paturi, iar până acum au fost internați 21de pacienți.

La Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, a doua instituție medicală activată ieri, sunt internați pacienții în stare gravă și extrem de gravă, cu prezența maladiilor concomitente severe. Deja au fost internați 18 pacienți, în total fiind activate 180 de paturi, inclusiv 18 pentru terapie intensivă.

Toate acțiunile și măsurile sunt întreprinse în funcție de situația epidemiologică și pentru consolidarea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19. Viorica Dumbrăveanu a îndemnat populația să respecte măsurile de protecție.