Nu poti fara dulciuri? Iata cateva semne ca ai intrecut limita

Nu poti fara dulciuri? Iata cateva semne ca ai intrecut limita

-
//
21.09.2016

Pentru ca viata nu este tot timpul corecta, zaharul, mai ales in cantitati mari, este foarte rau pentru sanatate.

Nu poti fara dulciuri? Iata cateva semne ca ai intrecut limita

De fapt, odata ce afli cum afecteaza organismul este dificil sa te mai gandesti la alimentele dulci la fel, chiar daca stii ce gust bun au. Cum iti dai seama daca ai intrecut limita si consumi prea mult zahar? Uite 6 semnale pe care ti le trimite organismul pentru a limita consumul!

Ai zilnic pofta de dulce. Cu cat mananci mai mult zahar, cu atat vei avea mai des pofta de dulciuri. Pofta de dulciuri duce la consumul de dulciuri – si uite asa te afli intr-un cerc vicios. Pofta aceasta se datoreaza doar faptului ca zaharul creeaza dependenta.

Te simti obosita pe parcursul zilei. Este primul si cel mai important semnal ca ai inceput saconsumi prea mult zahar, sustin specialistii. Starea de oboseala care nu trece nici dupa o noapte de somn odihnitor este legata de cantitatea de zahar pe care o consumi zilnic. Nivelul de energie este stabil atunci cand nivelul zaharului in sange este stabil. Si cel mai probabil nu consumi suficiente proteine si fibre, ambele fiind nutrienti foarte importanti pentru sustinerea energiei.

Tenul iti da batai de cap. Zaharul iti afecteazasi pielea, asa caai toate sansele sate confrunti cu acnee sau ten uscat. Multe persoane sunt sensibile la cresterea nivelului de insulina din zahar – care declanseaza probleme ale pielii precum acneea sau rozacee. Daca mananci prea mult zahar, incearca sa renunti pentru cateva zile, iar schimbarile nu vor intarzia sa apara.

Esti morocanoasa. De multe ori atunci cand ai exagerat cu zaharul, starea ta de spirit se modifica foarte usor. Zaharul iti da emotiile peste cap si te poate face sa te simti foarte morocanoasa. Faptul ca nivelul scazut de energie e un drum sigur spre o stare de irascibilitate.

Ai probleme cu greutatea. Consumul de zahar in exces inseamna calorii in exces. si, din moment ce nu contine fibre sau proteine nu contribuie la o stare de satietate. Mai mult, zaharul declanseaza eliberarea insulinei, un hormon care joacaun rol cheie in luarea in greutate. Corpul nostru este facut sa tolereze o cantitate micade zahar, iar atunci cand este bombardat din toate partile de alimente dulci, caloriile sunt depozitate sub formade grasime.

Nimic nu mai e la fel de dulce ca inainte. Cand mananci prea multe dulciuri, papilele gustative se obisnuiesc cu gustul si, la un moment dat, incepi sa ai nevoie de o cantitate tot mai mare pentru a-l simti. Antreneaza-ti papilele gustative pentru a gusta cu adevarat din ceva dulce renuntand la o portie de zahar pe zi. Este foarte posibil ca alimentele sa ti se para prea dulci si sa incerci sa consumi mai putin zahar.

Sursa:  perfecte.md