Nona Marian, despre Ziua Internațională a poeziei

Nona Marian, despre Ziua Internațională a poeziei

-
//
21.03.2017

Astăzi este Ziua Internațională a Poeziei. Este dovedit științific faptul că poezia poate avea un impact pozitiv asupra emoțiilor noastre. Cu siguranță, există un poet ascuns în fiecare dintre noi, iar tot ceea ce trebuie să facem este să ne manifestăm inspirația prin poezie.

Nona Marian, despre Ziua Internațională a poeziei

Cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei, am discutat cu Nona Marian și am aflat ce preferințe în materie de poezie au fiicele ei, Domnița și Sofia.

Pentru Mamaplus.MD interpreta a declarat: ”Domnița și Sofia știu că astăzi este Ziua Internațională a poeziei. Ele sunt pasionate de pasteluri și balade. Au CD-uri cu poezii de ale lui V. Alecsandri, A. Donici, G.Coșbuc, I.L. Caragiale, pe care le ascultă seara. Mai mult, fetele adoră poeziile lui Eminescu și ale lui Gr.Vieru. La fel și Ana Blandiana - Arpagic, Gellu Naum - Apolodor.

De fapt, ne place mult să citim, avem un ritual, seara le citesc fetelor povești, chiar dacă sunt deja măricele. Ele adoră poveștile magice, în care toate visele devin reale. Lectura cultivă gustul frumosului, iar eu le spun Domniței și Sofiei, că orice vis sau scop, cu multă dorintă și efort poate fi realizat.

Xenia Bugneac

Sursa: Mamaplus.MD