mamaplus

Noaptea Europeană a Muzeelor: Programul complet, anunțat de Primărie

-
//
15.05.2024

Primăria municipiului Chișinău informează că Muzeul de Istorie a Orașului (Turnul de Apă) își va deschide larg ușile pe data de 18 mai curent, pentru a sărbători Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, printr-un program cultural-artistic variat.

mamaplus

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, activitățile tematice vor debuta la ora 12:00, în Sala Panoramică, unde va avea loc decernarea premiilor și lansarea expoziției în cadrul Concursului „Arta și mitopoetica orașului”, ediția a V-ea, transmite Știri.md. 

Va urma un „Dialog muzical la înălțime” cu prestația Tatianei Beșliu, a Surorilor Pelin și a Eugeniei Arseni.  

De asemenea, elevii școlilor de muzică „Eugen Doga”, „Maria Bieșu” și „Valeriu Poleakov” vor încânta audiența cu interpretări din repertoriul clasic.  

Totodată, în Scuarul instituției sunt prevăzute o serie de activități pentru vizitatori, de la târguri de artă eco, la ședințe foto și ateliere de creație pentru cei mici.  

Este de remarcat prezența copiilor refugiați din Ucraina, care vor participa la un Plein Air, sub îndrumarea artistului plastic Veaceslav Ignatenco.

Seara va culmina cu un concert grandios cu participarea Ansamblului de Acordeoniști „Black Orchestra”, Jazz Ambassadors Project și Geta Burlacu în cadrul proiectului UNPREDICTABLE, alături de invitații săi.  

Pe tot parcursul serii, Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău va găzdui o proiecție digitală impresionantă intitulată „Turnul de apă - călătorie în timp”, realizată cu suportul USAID Moldova, Ambasada Suediei la Chișinău și Marea Britanie. 

Primăria Chișinău invită în acest sens toți iubitorii de artă și cultură să se alăture evenimentului.