mamaplus

„Nimeni nu a interzis nunțile. Haideți doar să nu le facem mari!”, este mesajul șefului statului

-
//
08.05.2020

În timp ce mai multe restricții legate de răspândirea COVID-19 au fost, în mod treptat, relaxate, totuși evenimentele publice și private care implică un număr mai mare de 50 de persoane rămân interzise pentru o perioadă nedeterminată.

În cadrul „Președintele Răspunde”, Igor Dodon a făcut următoarele declarații cu privire la acest subiect:

„Nunțile vor fi și e normal. Și pe timpul războiului, nunțile și cumetriile mergeau. Viața merge înainte. Tineri, împreună... acuș trebuie să apară copii. Trebuie să facă nunți, păi cum altfel? Haideți doar să nu le facem mari. Nu e obligatoriu ca nunta să fie cu 300-400 de oaspeți și să tragă un chef, apoi să se îmbolnăvească jumătate de țară cu COVID-19 din cauza unui muzicant sau a unui chelner. Asta-i problema! Nimeni nu interzice evenimente. Pur și simplu am spus, ținând cont de recomandările medicilor, evenimentele cu mai mult de 50 de persoane să nu aibă loc. Eu cred că moldovenii noștri sunt tare deștepți, înțelepți, hâtri... Vor face o nuntă de 100 de oameni, dar în două săli: una la etajul doi, una la etajul întâi, câte 50.

Hai să fim realiști! E clar că nimeni n-a interzis nunțile, dar înțelegeți-ne și pe noi. În multe țări s-a interzis, în genere, mai dur. În majoritatea țărilor europene, toate măsurile publice până în octombrie sunt interzise. Riscurile pandemiei persistă, virusul o să fie în continuare. Încă un an de zile noi vom trăi cu acest coronavirus. Trebuie să fim conștienți!”, a răspuns șeful statului.