mamaplus

Nici scuze pentru că a nenorocit-o. Marcela și șoferul care a mutilat-o, față în față

-
//
30.03.2023

Bărbatul ce a provocat accidentul în care o tânără de 25 de ani a rămas fără picioare evită orice discuție cu victima și la două luni după tragedie. Astăzi, Marcela a decis să-i privească în ochi șoferului care a nenorocit-o, iar pentru asta a ales să vină la prima ședință de judecată. Recunoaște că l-a așteptat lângă scaunul cu rotile, dar nu a fost să fie. Bărbatul a plecat imediat ce instanța a anunțat că ia o pauză mâine, după ce avocații victimei au cerut sechestru asupra bunurilor inculpatului.

mamaplus

După aproape două luni de la accidentul cumplit, care a lăsat-o fără picioare, Marcela Paladi a dat ochii pentru prima dată cu cel care a nenorocit-o. S-a întâmplat în sala de judecată. Ședința a fost, astăzi, întreruptă și va fi reluată mâine, după ce avocatul victimei le-a cerut procurorilor să fie aplicat sechestru pe bunurile șoferului învinuit. Mai exact, asupra celor două automobile BMW ale sale. În noaptea tragediei el era la volanul unuia dintre acestea, transmite tv8.md.

„La momentul actual, cauza se află în instanța de judecată, ancheta este finalizată, s-a solicitat aplicarea sechestrului anume pentru a asigura o eventuală hotărâre de condamnare a inculpatului și respectiv de încasare a prejudiciului”.

Astăzi, la prima ședință de judecată, amintirile din acea seară cumplită, care i-a împărțit viața în două- până la accident și după, au copleșit-o pe Marcela. Tânăra spune că nu i-a fost deloc ușor să stea lângă șoferul care a mutilat-o și cere acum să i se facă dreptate. Ea spune că, de atunci, bărbatul nu a contactat-o niciodată. Nici măcar pentru a-și cere scuze:

„Da, aștept să mi se facă dreptate, iar domnul Begu nu a fost niciodată să mă viziteze și nici nu m-a contactat”.

„N-am observat când a trecut pe lângă noi, n-am observat când a plecat. Nici nu s-a uitat în direcția mea. Cred că asta a fost evident pentru toți”.

Șoferul care a spulberat-o pe tânără pe Viaduct, în noaptea de 5 spre 6 februarie, a refuzat categoric să discute și cu presa. Și nici avocatul acestuia nu a fost prea generos în declarații. 

„- Ce bunuri deține clientul dumneavoastră?
 - La fel nu vă pot declara, fără supărare.
 - În funcție de ce circumstanțe, clientul dumneavoastră urmează să spună dacă își recunoaște sau nu vina?
 - Este o metodă de apărare, la ziua de astăzi, nu vă pot declara”.

Marcela Paladi spune că azi se simte mai bine, dar trebuie să facă un tratament foarte lung și costisitor, pentru a merge la protezare în Germania. Accidentul rutier s-a produs în noaptea de 5 februarie, pe viaductul care unește sectoarele Botanica și Centru ale capitalei. Potrivit poliției, inițial mașina în care mergea tânăra, a fost lovită, din spate, de un alt automobil. Iar în momentul în care tânăra scotea triunghiul de semnalizare din portbagaj, ea a fost lovită în plin de un BMW, care i-a retezat, la propriu, picioarele. Gheorghe Begu, șoferul de 37 de ani, care era la volanul mașinii, este cercetat penal. La 3 martie pe numele său a fost aplicată restricția de a părăsi țara pe un termen de 60 de zile.