mamaplus

Nenorocire mare: trei copii mici din Nisporeni, în stare gravă, după ce a luat foc soba din casă

-
//
06.01.2021

Trei băieței cu vârste de 5 luni, 2 ani și 3 ani și jumătate se află în stare gravă la Centrul Mamei și Copilului din Capitală, după ce, la începutul acestei săptămâni soba din locuința lor a explodat. Potrivit medicului Sergiu Postolachi, la momentul actual copilul de 2 ani este în stare critică, fiind intubat. Ceilalți doi copii se află în stare gravă, dar stabilă, și vor avea nevoie de o perioadă lungă de reabilitare.

Incendiul grav s-a produs acum două zile în satul Vărzărești din raionul Nisporeni. Mama copiilor spune că în momentul declanșării incendiului se afla în locuință, deși martorii oculari și vecinii susțin contrariul. La scurt timp după declanșarea incendiului, la fața locului a ajuns un echipaj AVIASAN pentru a transporta copiii grav răniți la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău.

Cofondatoarea comunității ”Ask a Mom”, Cristina Mastac-Comerzan a inițiat o strângere de fonduri pentru susținerea micuților. Ea susține că împreună cu alți donatori le-a oferit micuților un ajutor sub formă de scutece, hăinuțe și alte lucruri de primă necesitate, dar mai este nevoie și de susținere financiară, deoarece casa familiei a fost grav avariată.

Puteți susține cazul accesând acest LINK  sau pe paypal: cristina.mastac@yahoo.com, cu mențiunea “pentru Marina și cei 3 copilași”.