mamaplus

Moldovenii nu vor putea intra pe teritoriul Italiei până pe 7 septembrie

0
//
10.08.2020

Cetățenii Republicii Moldova nu vor putea intra pe teritoriul Italiei până pe 7 septembrie. Ambasada Republicii Moldova la Roma anunță că autoritățile italiene interzic intrarea în Italia, a tuturor celor care, în ultimele 14 zile, s-au aflat sau au tranzitat Republica Moldova.

Transportatorii de mărfuri vor avea voie să intre şi să tranziteze Italia, chiar dacă, în ultimele două săptămâni, au vizitat țările din „lista neagră”, unde este inclusă şi Republica Moldova. Totodată, Guvernul italian a prelungit până pe 7 septembrie obligația de izolare la domiciliu, în carantină, a persoanelor care vin din România şi Bulgaria. Cei care intră în Italia trebuie să ia legătura cu autoritățile sanitare şi să declare adresa şi numărul de telefon unde pot fi contactați în perioada izolării.

Tot până la 7 septembrie, au fost prelungite şi măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului în Italia. Oamenii vor trebui să poarte în continuare măşti în locurile publice, să respecte distanța fizică, iar adunările cu număr mare de persoane rămân interzise.