mamaplus

Moldovenii își fac ședințe foto de Crăciun: Care sunt prețurile

-
//
17.11.2023

În pofida temperaturilor neaşteptat de generoase din noiembrie, magia sărbătorilor de iarnă se simte deja în Chişinău.

mamaplus

Studiourile foto au o listă mare de clienţi care şi-au programat sesiuni cu tematica Crăciunului. Şi multe magazine şi-au umplut rafturile cu decoraţiuni şi au scos în vânzare brazi pentru toate buzunarele, transmite Tvr Moldova.

DANIELA DANILOVA jurnalist TVR MOLDOVA: „Acest magazin, din sectorul Telecentru al Chişinăului, s-a transformat într-o casă a poveștilor. Sunt cel puțin cinci zone pline cu brazi, luminițe și decorațiuni de Crăciun, în diverse stiluri. O noutate în acest an este numărul mare de produse eco.”

Un etaj întreg al acestui magazin e dedicat tematicii de Crăciun. Sunt decoraţiuni în stil rustic sau modern, iar vânzătorii spun că nu au umblat la preţuri. Un brad, de exemplu, costă între 200 şi 10 mii de lei.

IANA ZIDU responsabil de marketing, magazin: „Suntem încântaţi şi în acest an să fim printre primii care dau start pregătirilor pentru sezonul sărbătorilor de iarnă. Şi în acest an, avem o varietate mare de produse, asortiment bogat. Avem jucării care pornesc de la doar cinci lei şi brazi care pornesc de la 200 de lei. Aşteptăm cumpărătorii cu braţele deschise, pentru că pot selecta anume acele decoraţiuni pe care le-au văzut de-a lungul anilor în poveşti sau filme.”

Alte magazine au pregătit chiar şi veselă cu tematica sărbătorilor de iarnă.

„Spiritul vacanţei şi sărbătorilor de iarnă trebuie să fie prezent. Şi m-am gândit că ar fi bine să iau nişte căni cu tematica dată. Dacă astăzi este dispoziţia bună pentru a procura ceva, pentru sărbătorile care vin… de ce nu?!”

IANA MELNIC vânzător-consultant, hipermarket: „În acest moment am suplinit stocul cu un sortiment larg de suvenire, crenguţe, flori decorative şi veselă cu tematică de Anul Nou. Colaborăm cu companii renumite din ţările europene, cum ar fi Franţa, Brazilia, Belgia, Italia, Turcia, Thailanda.”

Deşi e început de noiembrie, o familie şi-a făcut deja o sesiune foto cu fulgi, brazi şi Moş Crăciun.

„Sunt dependentă de Crăciun, îmi place spiritul şi mâine am zborul spre casă, spre Italia (locuiesc în Padova). În fiecare an când am posibilitatea (sper, nu în august), venim aici cu familia şi facem fotografie de Crăciun.”

TATIANA MARCU fotograf: „Noi facem rezervări din octombrie, pentru toată perioada de Crăciun: noiembrie, decembrie, ianuarie. Sunt mai multe zone în sală, pot face mai multe poze. Îi scutim pe clienţi şi de faptul că trebuie să-şi găsească îmbrăcăminte. Aici găsesc, de la mic la mare, pulovere, hăinuţe de iarnă.”

O sesiune foto costă în jur de 2.000 de lei.