mamaplus

Moldovenii din SUA trimit cadouri acasă: ,,Acolo unde Moș Crăciun nu poate ajunge”

-
//
11.12.2023

Comunitatea moldovenilor din Atlanta, Statele Unite ale Americii și-a propus și în acest an să transmită de sărbători cadouri acolo unde Moș Crăciun nu poate ajunge. Vorbim de campania „Cadoul din cutia de pantofi”, care este deja la a șasea ediție.

mamaplus

Cu sprijinul unor sponsori, dar și din donațiile oferite de membrii comunității, au fost cumpărate hăinuțe, rechizite școlare, jucării și dulciuri care vor fi transmise cu mult drag micuților din Republica Moldova, transmite Radio Moldova.

După ce au cumpărat toate cele necesare, moldovencele stabilite în Atlanta s-au adunat la o tradițională clacă pentru a împacheta cadourile. Ajutate de copii, ele au pus, cu multă grijă, în fiecare cutie de pantofi lucruri de primă necesitate pentru micuții din Moldova.

„Pentru mine personal e o plăcere enormă. Ne adunăm ca și comunitate și facem un lucru bun, un lucru frumos. Nu e un pachet foarte mare, e micuț, dar cu cele necesare”, afirmă Tatiana Barboras, moldoveancă stabilită în SUA.

„În aceste colete încercăm să punem obiecte de igienă, hăinuțe, jucării pentru că este sezonul sărbătorilor și copiii iubesc să primească cadouri”, menționează Tatiana Pușcaș, organizatoarea campaniei.

Organizatoarea campaniei ne spune că cutiile sunt transmise pe cale maritimă și vor ajunge în Republica Moldova în câteva săptămâni. Darurile vor fi repartizate la un Centru de Plasament din Chișinău. În fiecare an, comunitatea alege o instituție nouă pentru donații, în funcție de necesități, dar și pentru a oferi câte un cadou micuților din toată țara.

Noi încercăm să trimitem coletele în diferite părți ale Moldovei, pentru că sunt copii, și la nord, și la sud și încercăm să-i bucurăm pe mai mulți. Anul acesta vom merge la un Centru de Plasament din Chișinău unde sunt și mame, și nou-născuți, mai adaugă Tatiana Pușcaș.

Moldovencele stabilite în Statele Unite sunt mândre că reușesc să aducă bucurii în preajma sărbătorilor de iarnă copiilor de acasă.

„Mă bucur pentru moldovencele noastre harnice. Pentru ele este foarte important să facă pe cineva fericit. Încercăm an de an să fim mai buni, să progresăm”, spune Rodica Ceclu, moldoveancă stabilită în SUA.

De la începutul campaniei peste 700 de copii din Republica Moldova au beneficiat de cadouri în cutia de pantofi din partea comunității moldovenilor din Atlanta, dar și alte orașe din Statele Unite ale Americii. Aceasta nu este singura acțiune de caritate desfășurată de membrii comunității. În perioada sărbătorilor Pascale este organizată campania „Hrănește un bătrân de Paște”, în cadrul căreia, mai mulți vârstnici cu venituri modeste, primesc colete cu produse alimentare necesare pentru masa de sărbătoare.